Avrupa Hisseleri Kazançlarını Geri Verdi

Avrupa hisse senetleri, telekomünikasyon şirketlerine gelen satışların, Çin’de enflasyonun yavaşlamasından sonra ilave teşviklerin getirileceği beklentilerinin artması ile gelen iyimserliği gidermesinin ardından kazançlarını geri verdi. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi’nin yüzde 3’ünden fazlasını kapsayan Nestle SA, yüksek fiyatların Amerika ve Avrupa’da gelirlerin artmasına neden olması sonucu yüzde 1.8 değer kazandı. Deutsche Telekom AG yüzde 2.1 düştü. Commerzbank AG, yılın ikinci yarısında net karının ilk yarının altında kalacağını açıklamasının ardından yüzde 2.1 geri çekildi.

Stoxx 600 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.5 yükseldikten sonra gevşedi ve Londra saati ile 09:31’de yüzde 0.1 yukarıda 269.34 puan seviyesinde seyrediyordu. Endeks, politika yapıcılarının İspanya bankalarının borç geri ödeme koşullarını kolaylaştırması ve merkez bankalarının ilave canlandırma tedbirlerine gidebileceği yolundaki iyimserliğin desteği ile, 4 Haziran’da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 15 ralli yaptı ve dokuz hafta üst üste yükseldi. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1’in altında bir düşüş gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

CMC Markets U.K. Plc piyasa analisti Michael Hewson, “Şimdilerde, ekonomik verilerde görülen son zayıflıklarla birlikte, yatırımcılar Çin ekonomisinin sert iniş yapabileceğine dair endişe taşıyorlar” dedi ve “Bu sabah açıklanan Çin TÜFE verisi, enflasyonun Temmuz’da da düşüşünü sürdürdüğünü göstermesi ile birlikte, ilave gevşeme tedbirlerine gidilebileceği spekülasyonunu güçlendirdi” şeklinde görüş bildirdi.

BloombergHT

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir