Maliye Ne Yapıyor?

Maliye borçlu olanların tespitini yapma zahmetine katlanmayınca kolay yolu bulmuş. www.thelira.com sitesinin haberine göre, borcu olsun olmasın herkese mektup göndererek borcunu kapatması yoksa haciz yapılacağı belirtilmiş. İnanılır gibi değil. Şu hale bakın. Memur işini yapmıyor, oturup tespit yapmıyor ve insanları tehdit ederek vergi dairelerine çağırıyor. Adam vergi dairesinde saatlerce kuyruk bekleyip bir borcu olmadığını öğreniyor. Sayın Bakan Mehmet Şimşek hemen olaya el atmalı ve bu keyfi uygulamayı durdurmalıdır.  Haber şöyle,

“Maliye Bakanlığı borcu olsun olmasın milyonlarca mükellefe ‘’Borcunuz var, ödemediğiniz taktirde haciz işlemi yapılacaktır’’ diyerek mektup gönderdi. Kayıtları inceleyip borçlu olanların saptanmasının uzun zaman alacağını düşünen Vergi Daireleri, bu nedenle borcu olmayanlara da mektup gönderdi.

Mektupta mükelleflerin ödenmemiş ya da eksik ödenmiş borcu bulunduğu öne sürülerek, amme alacakları yasası uyarınca işlem yapılacağı, banka hesabı gayrimenkul ya da taşıtlarının haciz edileceği belirtilerek, en kısa sürede vergi dairesine müracaat etmeleri istendi.

Mektubu alan binlerce kişi Vergi Daireleri önünde uzun kuyruklar oluştururken kayıtlarının tetkik ettiren çok sayıda vatandaş borcu olmadığını öğrendi. Vergi Dairesi yetkilileri tek tek borçluların çıkarılmasının uzun zaman alacağı gerekçesiyle herkese mektup gönderildiğini savundular. Memurlar ile mükellefler arasında bu nedenle tartışmalar da yaşandı.” (www.thelira.com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir