Seans İçinden 12:30

 

Endeks güne çok iyi başladı. Avrupa borsalarında stresin de azalmasıyla bizim yükselişimiz günlük bazda yüzde 1’e yaklaştı. Bankalara alımlar geliyor. Aslında kağıt araştırdım ama genelde bankalar endeksi yukarı çekerken, çok büyük hacimlerle büyük alımlar yerine daha kararlı alımlar görüyoruz. AKBNK, ISCTR, GARAN, YKBNK, HALKB, VAKBN gibi hisseler istikralı bir çıkış yakalamışlar. BU yükselişlerinin devam etmesini bekleyebiliriz çünkü teknik göstergeler yeni zirveleri zorlayacak şekilde bir resim çiziyor. Ben aşağıdaki tabloyu çıkardım. Biraz daha temkinli bir tablo olarak değerlendirilmeli. Bu tablodaki kağıtların sıralamasının önemli olmadığını belirteyim. Ayrıca stop seviyesine gerilemesi durumunda katlanacağınız zarara bakın ve öyle karar verin. Şu an endeks 68.500 gibi çok güçlü direnci kırdığı için alım öneriyorum. Fakat bir haberle borsada herşeyin değişebildiğini biliyorsunuz.  Bu tablodaki en ilginç kağıt ANHYT olarak karşımıza çıkıyor. Tahtanın alış kademeleri boş ama satış kademelerine satış yığılmış. Adeta” tahtaya kimse gelmesin” görüntüsü hakim.

ALIŞ ARALIĞI SATIŞ ARALIĞI STOP-LOSS EN FAZLA LOT SÜRE
GUBRF 12.25 12.35 13.15 13.25 12.05               2,500 2-3 hafta
VAKBN 4.08 4.11 4.20 4.22 3.98             70,000 2 hafta
MGROS 19.25 19.35 20.00 20.05 18.90               7,000 2-3 hafta
IPEKE 4.15 4.18 4.28 4.30 4.09             15,000 2-3 hafta
ANHYT 4.44 4.47 4.67 4.70 4.34               3,000 2-3 hafta

Disclosure (açıklama): Bu önerdiğim hisselerde ben hiç bir şekilde alım yapmadım veya bir başkasının hesabında kendi adıma alım yaptırmadım. Önümüzdeki herhangi bir süreçte de alım yapmayı düşünmüyorum. Bu hisseler teknik ve temel inceleme sonrasında yükseliş potansiyeli taşıdığına inanılarak ilgilenen yatırımcılara önerilmiştir. Yatırımcı kendi kararından kendisi sorumludur. 

NOT: Bu disclosure nerden çıktı diyecek olursanız.  “disclosure” açıklamaları avrupa ve Amerikalı analistler tarafından kullanılmakta olup, bizim toplumumuzda da yaygınlaşmalı diye düşünüyorum ve bu uygulama çok hoşuma gidiyor.  Bu açıklamayı yaparak yorum yapanlar, kendi durumlarını da ortaya koyuyorlar. Ama açıklamalarının aksi ispat edilecek olursa cezalara çarptırılıabiliyorlar. Tabi ki en büyük cezaya çarptıran ise okuyucu ve yatırımcı oluyor. Ülkenin gelişmesi ve şeffaflaşma için bunlara ihtiyaç var. Küçük bir yarıntı gibi görünse de bence çok önemli.

 

 

 

 

“Seans İçinden 12:30” ile ilgili 6 yorum

  1. Sn Yaşar Erdinç, ilgiyle sizi takip eden ve kendimi sizin yolunuza adamış biriyim. Örnek aldığım bir insansınız.. Fakat daha yolun çok başındayım yeterli bir tecrübemin ve bilgimin olduğunu sanmıyorum hatta yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Sizden bir ricam olacak bana okumamı önerebileceğiniz kitap isimleri istiyorum sizden. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Başarılarınızın devamını dilerim. İyi günler.

    Mail:[email protected]

    1. Okunacak ilk kitap, “yatırımın dört temel taşı” kitabıdır. Sonra “hedge Cambazları” kitabını okuyabilirsiniz. Ardından da “yalancının Pokeri” isimli kitapları okudğunuzda bu yatırım dünyasında başlarından aşağı defalarca kaynar sular dökülmüş insanların çok önemli tecrübelerini göreceksiniz. Bu kitapları okumadan bu dalgalı piyasalara girmek demek, hamdım, piştim ve yandım durumuna götürür sizi…

    1. Şu an önemli bir oluşum içerisindeyim. Çok yoğun günler geçiriyorum. Webinarı bayram sonrasında inşaAllah bir aksilik olmazsayapacağım.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir