Seans Öncesi – Haftaya Başlarken… 08:45

Geçen haftanın son gününde dış borsalar çok olumlu bir seyir izlediler. Dow Jones endeksi yüzde 1.35 artarken, S&P500 endeksi de yüzde 1.30 arttı. Ayrıvca AVrupa borsalarında da benzer bir seyir vardı. Cuma günü ilk seansta dışarıdaki gelişmelere sessiz kalan borsamız  ikinci seansta gelen alımlarla yükselerek tam 71 bin direncinde kapandı. Bu yükseliş sırasında hacim çok güçlü olmasa da artış oranı güçlüydü.  Hatırlarsanız daha önceki yorumumda, endeksin yukarı yönlü hareket yapması durumunda hacmin önemli olacağını belirtmiştim. 60 dakikalık bazda eğer 100-120 milyon lot hacim olursa pozisyon açılabileceğini vurgulamıştım ama saatlik hacimler 60 milyon lou geçmedi. Bildiğiniz üzere cuma günü Amerikan ve Avrupa ekonomilerine ait ekonomik veriler beklentilerden iyi geldi. Bu hafta ABD’den üçüncü çeyrek büyüme verisi gelecek. Salı akşamı Bernanke bir üniversitede konuşma yapacak. Ayrıca bu hafta diğer önemli ekonomik veriler var. Amerika’da güven endeksleri ve enflasyon verileri açıklanacak.

Türkiye’ye dönecek olursak, endeks beklediğimden çok daha gü.çlü bir duruş sergiledi. 70 binin altında kapanıştan sonra, önce zayıf sonra güçlü ivme ile artış gördük. Önemli olan nokta, bu artışın devamının gelip gelmeyeceği. Cuma günkü yükselişin temel sebebi dışarıdaki olumlu havaydı. Bu sabah Dow ve S&P vadelileri yüzde 0.30 civarında aşağıda seyediyor. Asya cephesinde Çin yüzde 0.38 aşağıda bulunurken, Nikkei endeksi yüzde 0.24 yukarıda bulunuyor. Bu haftaya damgasını vuracak olay mali uçurum olacaktır. İlk toplantı olumlu olarak algılanmıştı. Bu hafta ikinci toplantı yapılacak. Eninde sonunda en azından otomatik olarak 2013 başında başlayacak kesintilerin önlenebileceği düşünülüyor.  BU düşünce hakim olduğu sürece veya bir başka deyişle, bu algılamayı bozacak bir mali uçurum toplantısı olmazsa, piyasalarda olumlu hava devam eder.

Teknik olarak bizim endeks cuma günü her ne kadar güçlü hacimle yükselmemiş olsa da, 70 bini dip yaptı. Şu an en önemli direnç 71.500 civarında bulunuyor. Bugün dış piyasaların gelen olarak keyifsiz olduğunu görüyoruz. Bu nedenle açılışta yatay sıkışık seyir görebiliriz.  70.550 seviyesi bugün için önemli destektir. bu seviyelere doğru hacimsiz bir gerileme durumunda yeniden alışların geldiğini görebiliriz. Bugün beklentim 70.550 ile 71.250 aralığında hareket gerçekleşmesidir. Seans içinden daha sonra yine yorum geçeceğim. Yarın akşam (salı) saat 20:30’da webinar yapacağım . Webinarda soru almayacağım. Son açıklanan bilançolarda dikkat çeken şirketler üzerine bir Webinar linkini yarın  saat 20:15’de sitede duyuracağım. Bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum. Seans içinde önemli gelişmeler olursa twitterdan ya da buradan yorum geçerim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.