Seans Öncesi… 08:40

Borsa dün 82.500-82.600 seviyesindeki direncine yaklaştı ve 82.173 seviyesinden kapandı.  AMerika’da dow endeksi tarihi rekor kırdı. SP500 endeksinin tarihi rekor seviyesi 1576 idi ve henüz o seviyeye 30 puan kaldı. Bu sabah Amerikan vadelileri dünün hafif üzerinde bulunurken, Asya cephesinde Çin hariç genel görünüm olumlu ve Avrupa’da hafif yukarı eğimli açılış bekleniyor.

Bugün ABD’den gelecek olan işsizlik başvuruları verileri önemli. Dün ADP istihdam verileri beklenenden iyi geldi. Yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri büyük önem taşıyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı var. Şu an politika faizi 0.75 seviyesinde olup, değişiklik beklenmiyor ama son bir iki haftadır faiz indirimi olabileceğine dair yorumlar da var. Ben faiz değişimi beklemiyorum.

Borsa için bugün bir düzeltme bekliyorum. Bu düzeltme 750  puan civarında olabilir diye düşünüyorum. Ama bu beklenti tamamıyla teknik bir beklenti. Yeniden aşağı yönlü bir trend beklemiyorum fakat bir geri çekilme daha sağlıklı bir şekilde yükselişin devam etmesini sağlar. 81.000 civarında önemli bir destek olduğunu söyleyebiliriz. Şu an 82.500 seviyesine çok yakınız. Bu seviyede teknik bir direnç var. Bunu aşıp 84.500’e doğru gitme olasılığı da son bir haftadaki güce baktığımızda mümkün. Fakat bu aşamada, yeni pozisyon açarken daha dikkatli davranmak lazım.

DOLAR/TL kurunda genel olarak 1.78’e doğru egrileme bekliyorum. 1.8050 seviyesinde önemli bir direnç oluştu. ALTIN ise 1584 dolar seviyesinde olup, altının anlamlı bir süre 1550 ile 1625 dolara arsında dalgalanacağını düşünüyorum.

WEBİNAR: Bu akşam webinar yapacağımı belirtmiştim ama fenerbahçe maçı varmış ve bu nedenle cuma gününe ertelememi isteyen çok oldu. Cuma günü de benim için uygun değil. Çünkü bir haftanın yorgunluğuyla eve geliyorum ve verimim az olabilir. Dolayısıyla webinarı 10 Mart PAzar günü saat 20:30’da yapmaya karar verdim. Sizlerden güzel sorular gelmiş bu soruları webinarda cevaplayacağım.

“Seans Öncesi… 08:40” ile ilgili 4 yorum

  1. Hocam son webinar da açıkladığınız excel dosyasını büyük bir heyecanla bekliyoruz, siteye ne zaman koyacaksınız?

  2. ama olurmu hocam ekonomi tv kanallarındaki yorumcuların % 100 99 unu imkb nin bir iki aya kalmaz 100 000 civarına kesin geleceğini söyler iken siz düzeltme olacağını söylemektesiniz.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir