Seans Öncesi… Kıbrıs Sakin, Avrupa Toparladı… 08:45

Dün G.Kıbrıs bankaları açıldı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.  Bu sayede Avrupa biraz toparlandı ve euro-dolar paritesi tekrar 1.28’in üzerine çıktı. Fakat sermaye kontrolleri ciddi sıkıntı yaratıyor. Hala diğer ülkelerdeki mevduat sahipler olanları endişe ile izliyorlar. Bundan sonra çok daha kötü bir gelişme beklenmez ama yine de izlemek gerekiyor. Amerika ve AVrupa başta olmak üzere birçok piyasa bugün kapalı olacak. Bu yüzden biz de sakin bir gün geçirebiliriz.

S&P’nin not artışının ardından dün de JCR’dan (Japon derecelendirme kuruluşu) açıklamalar geldi. Görünen o ki onlar da notumuzu artıracaklar. 1-2 ay içinde karar vereceklerini belirttiler. Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek de,  yeni bir not artışının  yolda olduğunu söyledi. Hangi derecelendirme kuruluşunu kastettiğini bilmiyoruz ama bu kuruluşun Moodys olma ihtimali güçlü. Tabi ki piyasa bu açıklamalar sonrasında daha da olumlu bir seyre girdi ve endeks dün yüzde 1.25 artarak 85.253 seviyesinden kapandı. Bugün diğer piyasaların birçoğu kapalı olacak. Yabancılardan pek işlem olmaz ve düne göre yatay hacimsiz bir seyir izleyebiliriz. Fakat borsadaki artışın orta vadede devam etmesini bekliyorum. Merkez Bankası kararı sonrasında zaten bir alım gelmişti ve endeksin daha önceki rekoruna doğru hareket edeceği ortaya çıkmıştı. Çok olumsuz gelişmeler olmadığı sürece endeks 83.500 seviyesini destek yaparak yükselişine deva edecektir diye düşünüyorum. Bu bağlamda dün verdiğim 82.750 stop olmak üzere, hisselerde pozisyonlar korunmalıdır. Bugün endeksin 84.500 ile 85.500 aralığında olmasını bekliyorum. 85.500 aşılıp 86 bine doğru yükseliş olursa da şaşırmamak gerekir. Aşağı yönlü baskıların zayıf kalmasını bekliyorum.

Dolar/TL kurunda bu sabah 1.8106 seviyesini görüyoruz. Dolar 1.80’i destek yaparak 1.80 ile 1.82 aralığında dalgalanacaktır. 1.8050 civarı kısa vadeli alım için uygun olur. Bunun stop seviyesi de 1.80’dir. Herekse bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum.

EXCEL DOSYASI: Daha önceki webinarda verdiğim excel dosyasını yeni gelen verilerle güncelledim. Bu dosyayı indirmek için burayı tıklayınız(9.14 MB).

“Seans Öncesi… Kıbrıs Sakin, Avrupa Toparladı… 08:45” ile ilgili 1 yorum

  1. Yaşar hocam; piyasayı yakın takipdeyim , teknik ve temel analizde %60 ıın ustunde bilgim var..Beklenti satın alıyoruz biz borsa yatırımcıları olarak PD/DD degerlerine gore tavanda fiyatı olan beklentileri müthiş 2 hisseyeye yatırım yapıyoruz kar etmek için Biri Yazıcı digeri Algyo..20 bin ustunde fiyatları %2000 bedelsiz potansiyelleri bile var nerdeyse…HEP %10-25 arası kar dağıtp yatırımcıyı perişan ediyorlar…Bu dagıtmadıkları paralarında çogunu dövize baglıyorlar(Malum döviz aşagı trendde) ..Ve seneye biriken paralrdanda 10 trilyon zarar gösterilecek döviz bilmem neden kur zararı…Hiç para dagıttma sadece sermayeni yukelt bedelsiz dagıtki senedin alım seviyelerine gelsin o zaman 20 binlik kağıt 5000 olur işlem hacmi artar…Paraya sıkışırsan biz veririz., bedelli açıklarsın veririz o parayı geriye…Isyat bile 1.25 fiyatıyla %20 nakit para verdi….Egeser 2,3 fiyatıyla %25 nakit kar payı dağıtacak..Dövizden kur farkindan doğan 10 trilyon zarar da etmemiş olurlardı sadece ….

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir