Seans Öncesi… 08:20

Dün genel olarak piyasa dengeli bir görünüm sergiledi. Açılışta 83.700 civarı görüldükten sonra, gerileyen endeks 82.500 seviyesini destek yaparak 82.770 seviyesinden kapandı. Dün dış piyasalarda karışık bir görünüm vardı. Almanya’nın dış ticaret verileri DAX endeksini aşağı çekerken, İngiltere, İtalya borsaları artıştaydı, Fransa yatay hareket etti. ABD borsalarında ise yükseliş devam etti ve dow endeksi yüzde 0.35 yükselirken, S&P endeksi yüzde 0.41 arttı. Dünkü hazine  ihalelerinin sonucu,  bir önceki günkü kadar coşku yaratmasa da  çok iyi sonuçlar alındı.

Borsa konusunda çok farklı görüşler olsa da şu anki ekonomik duruma ve küresel gelişmelere baktığımda, borsadaki, yükselişin devam etmesini bekliyorum. Endeks dün zayıflasa da, bugün yeniden alım gelebilir. 82 bin seviyesinin altında kapanış olmadıkça pozisyonların korunmasını öneririm.  Endeks birkaç hafta içinde yeniden 86700 direncini zorlayabilir. Şu an hem faizler yeniden düşüş trendine girdi hem de  dolar/TL kuru da gevşiyor.  Yabancıların ilgisi  devam ediyor ve genellikle yabancılar tahvilde pozisyon alıyorlar. ABD’de kâr açıklama dönemi olduğundan, o cephede dalga boyları yüksek olabilir. Bugün ABD’den FED toplantı tutanakları açıklanacak. BU tutanaklar daha önce piyasalarda önemli hareketler yaratmıştı fakat daha çok altın üzerinde etkili olmasını bekliyorum. Parasal genişlemenin erken terk edilmesine dair bir mesaj olasılığını düşük görüyorum. Daha ziyade ekonomideki gelişmelere vurgu yapılacaktır. TSİ saat 21:00’de açıklanacaktır. Bu sabah Çin’den gelen düşük ihracat verisi nedneiyle Çin ekside ama diğer Asya borsaları artıda bulunurken, dow ve S&P vadelileri düne göre yüzde 0.5 aşağıda bulunuyor.

Bugünlük bu kadar. Dün Galatasaray maçı nedeniyle ertelediğimiz webinarı inşAllah bir aksilik olmazsa bugün yapabiliriz. Herkese bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum.

 

“Seans Öncesi… 08:20” ile ilgili 2 yorum

  1. SAYIN HOCAM MERHABA. HERGÜN SİZİ TAKİP EDİYORUM. ÇOK FAYDALI ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARIYORSUNUZ . ALTIN KONUSUNDA DEGERLİ BİLGİ VE TAVSİYELERİNİZ DEN FAYDALANMAK İSTİYORUM NE YAPMAM GEREKİYOR.TEŞEKKÜRLER.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir