Seans Öncesi… 08:20

Dün Moodys haberi diğer cari açık gibi konuların çok üzerine çıktı ve piyasada olumlu etki yaptı. Moodys’ten gelen açıklama sonrasında bir not artışı sinyali olarak  algılandı ve piyasa bu yüzden olumluydu. Ayrıntılı olarak bu konunun analizini bugün gazetesindeki köşemde yayınladım ve cari açık konusuna da değindim. (Okumak için tıklayınız). Bu sabah dış piyasalar biraz olumsuz görünüyor. ABD vadelileri hafif aşağıda seyrederken, Asya cephesinde de gerilemeler var. Ama dün gece Dow ve S&P net yükselişler yaptı.

Bizim piyasa için bugün ilk destek 83.500 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin altında bir kapanış beklemiyorum. Fakat seans içinde bu seviyenin altı görülebilir. 83.500’in üzerinde kapanış yükselişin devamı için teknik bir sinyal olarak yeterli olacaktır. Anormal bir haber gelmediği sürece, borsanın 84 binin altında açılış yaptıktan sonra yatay ve sonrasında hafif yukarı eğimli olmasını bekleyebiliriz. EN azından 82 bin desteğinden uzaklaşılması olumlu oldu. Teknik olarak en güçlü direnç fibonacci’Nin yüzde 61.8 seviyesi olan 84.750’de bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde bugün kapanış beklemiyorum ama gelecek hafta dış piyasalardan bir şok yemezsek, bu seviye de aşılabilir. Asıl önemli olan konu ise 86.700’ün üzerinde kapanış olacaktır. Bunun için de not artırımı olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu sabah Bugün TV’de  Atilla Yeşilada konuğum olacak. Sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Atilla ile son gelişmeleri ayrıntılı olarak değerlendireceğiz. Herkese bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum.

“Seans Öncesi… 08:20” ile ilgili 4 yorum

  1. NOR ARTIŞI GELMEDEN 86,700 GEÇİLECEĞİNE İNANMIYORSANIZ BU SEVİYELERDEN SATIP ÇIKMAK DAHA HAYIRLI O ZAMAN HOCAM ?

  2. Yaşar hocam sizin tavsiyeniz üzerine MRGYO ından almıştık halen elimizde duruyor 10 nisan vebiner konuşmanızda bu durumda olanlar bana e-maille bildirsin demiştiniz.

  3. sayın hocam öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. sayenizde “finans okuryazarlığı” konusunda epey mesafe katettiğime inanıyorum. son webinarda finnet excel dosyasının güncel halini paylaşabileceğinizi (bir soru üzerine gülerek ) söylemiştiniz. Paylaşırsanız çok müteşekkir oluruz. Saygılar..

  4. Sayın Erdinç ayen bilançosu geldi gözlerimiz :shock: gibi oldu.bilançoyu ve uzun vade etkisini yorumlarsanız sevinirim.Saygı ve selamlar..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir