Marmaray Operasyonu

Çok acayip bir hikâyeyle karşı karşıyayız. Dikkat film, dizi ya da tiyatro eseri potansiyeli taşıyabilir. Açıklamayı dikkate almadan okumayınız.

Asrın hayali olarak lanse edilip, Bülent Ecevit zamanında başlatıldığı Resmi Gazete ile ortaya çıktıktan sonra konuyu nasıl kapatacağını şaşıran iktidardan ‘Bakın iki ileri bir geri sistemiyle çalışıyor. Bu nedenle proje Osmanlı’nındır’ açıklamasının gelmesi bekleniyor.

Cumhuriyet’in 90. yılına denk getirmek ve gövde gösterisi yapmak için yerli/yabancı tüm mühendisleri isyan ettiren, bazı yabancı firmaların çekilmesine neden olan iktidarımız Marmaray’ı bir türlü yürütemiyor. Bu konudaki tüm tecrübesine rağmen…

Korkarım çok yakında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her zaman olduğu gibi twitter hesabından kamuya personel alınacağı müjdesini verecek. “Sık sık duran Marmaray’ı yolcuların mağduriyetini önlemek için bir sonraki istasyona kadar itecek, sözleşmeli personel alınacaktır.”

İşsizlik problemini de böylece çözen iktidarımız elbette işlemeyen bu sistemin arkasındaki güçleri de araştırmaya başlayacaktır. Öncelikle sabaha karşı ilk operasyon, daha önceden ‘bunun çalışmayacağını ve uygulama nedeniyle riskli olduğunu’ söyleyen mühendislere yapılacaktır.

Gerekçe çok basit: Nereden biliyorlardı? Kesin Ergenekon bağlantısını da araştırırlar. Baktılar çok zorlama olacak gözaltına alınan mühendis sayısını artırıp, işi örgüt kapsamına sokarak, bir de yayın yasağı getirirler, durum kotarılır.

Tam da seçim üzeri olacak iş mi? Kim sabote ediyor kardeşim bunu? Kim ise çıksın ortaya da, yine masumların başı yanmasın. Elbette yayın yasağı konulacak olması Başbakan’ın konuşmayacağı anlamına gelmiyor.

Her konuda olduğu gibi yayın yasağı kendisi için geçerli değil. Ayrıntılarıyla projeyi anlatır; kimin ne amaçla engellediği konusundaki fikirlerini söyler; yayın yasağı olduğu için kimse cevap veremez; bir de üzerine ‘Biz kefenimizi giyip yola çıktık’ nidası atılarak, Türk usulü monolog tarzı röportaj (!) tamamlanır.

Gerekli kamuoyu algısı yaratılamazsa kömürden beyazeşyaya yine dağıtıma başlanır. Bir takım insanların ‘siz zaten hizmet düşmanısız’ demesi temin edilir; böylece karşı kamuoyu yaratılırken, dağıtılan ürünler nedeniyle de tıkanan iç piyasanın hareketlenmesi sağlanır.

Sonra temenni etmem ama bir gün, bir felekat olur. Tıpkı Van’daki Bayram Otel’de, hızlı trende, maden kazalarında olduğu gibi.. Başbakan çıkıp ‘kader’ der; bakanı da çıkıp ‘aslında çok güzel öldüler’ açıklamasını yapar.

Açıklamaları 12 televizyon canlı verir, manşetlerde ‘iktidarın olay yerine en kısa sürede gittiği’ anlatılır, ölen de öldüğüyle kalır. Tıpta bu davranış biçiminin karşılığı var mıdır bilmiyorum ama, bilimde var: Hesap ve zamanlama hatası…

Kimsenin burnu kanamadan durdurun şu sistemi ve bilim insanlarının görüşleri doğrultusunda doğru düzgün yapıp, adam gibi açın.

[email protected]

“Marmaray Operasyonu” ile ilgili 1 yorum

  1. ben de birşey yazdınız sandım bugün bol sulu bir olmuş , epey form düşüklüğünüz var

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir