Seans Öncesi… Yellen’den Olumlu Mesajlar

endeks-15-kasim-2013

Yeni Fed Başkan Adayı Janet Yellen’in konuşma notlarının yayınlanması sonrasında dün sert bir yukarı hareket yapan endeks günü 74 bine yakın bir seviyeden kapatmayı başardı. Dün akşam Janet Yellen senatoda soruları cevapladı. Görünen o ki, ekonomi net ve güçlü bir büyüme trendine girene kadar tahvil azaltımı konusuna sıcak bakmıyor. Aynı zamanda hisse senetlerinde de bir balon oluşmadığını düşünüyor. Dünkü soru ve cevap kısmından çıkarabildiğim sonuç, Mart ayından öncve tahvil azaltımının olmayacağı yönündedir. 31 Ocak tarihine kadar Ben Bernanke FED başkanlığına devam edecek olup, Janet Yellen’in izleyeceği stratejiye ters bir aksiyon alacağını düşünmüyorum. Dış piyasalar bu sabah çok olumlu bir görünüm çiziyorlar. Çin, Güney Kore ve Japonya yüzde 2 civarlarında prim yapmış durumda. ABD vadelileri de yüzde 0.08 primli bulunuyor. Dün ABD borsa endeksleri yeni rekorlara imza attılar.

Borsa İstanbul’a dönecek olursak, Teknik olarak yeniden bir boşluk oluştu. Bu boşluk ileride dolar ama bugün değil de gelecek hafta içinde dolabileceğini düşünüyorum. Bugün de endeks yüksek açılış yapacaktır. Dünkü yüksek açılış sonrasında ilk bir saatten sonra alım yapmak çok riskli değildi ama bugün biraz daha riskli olacağını söyleyebilirim. Bu sabahki açılış sonrasında ilk yarım saatte görülecek olan zirve seviyesinin, günlük bazda en yüksek seviye olması olasılığı yüksektir. 75 bin seviyesine yakın veya hafif üzerinde açılış olabilir. Ama 75.500-75.750 direncinin yukarı kırılması bugün için düşük bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor. Bugün 75 bin civarında bir açılış sonrasında ise 73.500’ü destek yaparak bu seviyenin üzerinde hareket eden bir BIST-100 göreceğimizi düşünüyorum. Bu koşullar altında açılış sonrasında izleyen 1 saat içinde bir miktar kâr realizasyonu görebiliriz fakat çok beklenmedik olumsuz bir gelişme olmadığı sürece, yeni bir düşüş trendini başlatacak güçte olacağını zannetmiyoruz. Kağıt bazında bakıldığında ise, dünkü yükseliş hareketine zayıf katılımda bulunmuş ve BISt-30 haricindeki iyi kağıtlarda bugün hareketlenme görülebilir. Yatırımcılar yeni pozisyon açmak konusunda ikinci seansı beklerlerse daha sağlıklı olacağını söylemek mümkündür. Herkese bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum.

NOT: Dün akşam yaptığımız webinar videosuna ve bu webinarda kullandığım excel dosyasına www.paramineyapayim.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

“Seans Öncesi… Yellen’den Olumlu Mesajlar” ile ilgili 1 yorum

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir