Üzüldüğün Şeye Bak

Derler ya ‘Umut fakirin ekmeği’ diye; işte Türkiye’nin ekonomi politikası bu hale geldi. Aybaşını getiremiyor musun? Çocuğun okulu, evin nafakası, yakacak, kira parası mı lazım? Eski bir şarkıda söylendiği gibi: “Üzüldüğün şeye bak.’

Medya verdiği müjdeyi: “Süper Loto’nun bu haftaki çekilişinde 6 bilenlere dağıtılacak ikramiyenin 17 milyon TL’yi bulması bekleniyor.”

Medyamız hak kayıplarını görmez, işsizliği, ekonomik darboğazı, batanları, kredi borçlarının durumunu, hukuktan ekonomiye yaşanan aymazlıkları görmez; ama bunu büyük puntolarla duyurur. Kolay mı? Tam 17 milyon TL.

O zaman sen de fazla düşünme… Aybaşında işten mi çıkardılar? İş arıyorsun, ama bulamıyor musun? Akşam eve götürecek çorba yok mu? Üzüldüğün şeye bak. Sen 17 milyon TL’ye odaklan.

Türkiye’nin dış politikası dip mi yapmış? Dünya bırakın arkadan gülmeyi, yüzümüze bakarak dalga mı geçiyor? Sokak ortasında hak arayan öğretmenler mi dövülüyor?  İnsanlar delil olmadan gözaltına mı alınıyor? Düşünme bunları… İşin ucunda 17 milyon TL var.

Üretici misin?  Tarlada mahsulün para etmiyor mu? Devlet sana verdiği desteğin yüzde 33 fazlasını cebinden ÖTV olarak geri mi alıyor? Saman ya da kuru fasulye bile ithal eder hale mi gelmişiz? Üzüldüğün şeye bak. Tuttur 6’yı; kap 17 milyon TL’yi…

İşadamı olarak alacaklarını tahsil mi edemiyorsun? Çekin mi dönüyor? SGK primlerini ya da vergini mi ödeyemiyorsun? Esnafsın ve Bağ-Kur nedeniyle e-haciz kapında mı bekliyor? Siftah edemeden dükkân mı kapatıyorsun? Üzüldüğün şeye bak. 17 milyon TL’yi düşün.

İşçi misin? Çalışan mısın? Kıdem tazminatını elinden alıp, esnek çalışma diye süsleyerek seni köle haline mi getiriyorlar? Düşünme bunları… Çocuğunun eğitim telaşına mı düştün? Koca ülke bir araya gelmiş, eğitimde adeta çocuğunu kimin döveceğini mi tartışıyor? Çaresiz mi hissediyorsun? Üzüldüğün şeye bak. Yap bir kupon, kap 17 milyon TL’yi…

Provokatörlük yapıp, memleket meselesine kafa yorma. Geçtim memleketi, kendi geçim derdini, sıkıntını sakın düşünme… İktidarımız senin için her şeyi düşünüyor. 17 milyon TL var işin ucunda… Fakat hizmetler bununla da sınırlı değil.

Milli Piyango, Spor Toto, Spor Loto, İddaa, At Yarışları, Şans Topu, On Numara, Sayısal Loto, Süper Loto, Kazı Kazan… Daha ne istiyorsun? Haftanın her günü havucun peşinden koşan tavşan misali, umudun ardına düş. Düşünme sorunlarını… Sıkışırsan kömür verirler; aynen devam et.

 Sağlık sorunun büyüyor mu? Hayal edip gerçek edenler önce özele soydurup kasanı, şimdi de cebine mi göz dikti? İnsanlar iş cinayetlerinde mi ölüyor? Bakan’a göre ‘güzel’ ölüp, Başbakan’a göre ‘kader’lerine mi kurban gidiyorlar? Üzüldüğün şeye bak… 17 milyon TL diyorum…

 Diyelim ki 17 milyon TL’yi kaçırdın. Üzüldüğün şeye bak. Her gün oynayabileceğin oyunların ikramiyeleri hayallerine yetmiyorsa, yılbaşı yaklaşıyor. Yılbaşında büyük ikramiye 50 milyon TL. Düşünsene ne büyük para?

 Üzülme, koş umut tacirlerinin peşinde… Medya da seni destekliyor? Yalnız laf aramızda Milli Piyango ve Spor Toto da elden gidiyor. Hiç olmazsa kaldır kafanı da bu meseleye sahip çık. Çünkü bugüne kadar siyasetin sattığı umut ile kasaya giren para, bundan sonra eloğlunun cebine girecek.

 Aman boşver… Üzüldüğün şeyi bak… Sen 17 milyon TL’ye hazırla kendini; olmadı 50 milyon TL’ye.. Ne idi slogan? ‘Belki de sıra sizde…’

[email protected]

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir