Atilla Yeşilada – 2013 sonunda dünya ekonomisi: Lehman Krizi yeni bitiyor

Kayak ve marihuana merkezi Colorada’dan sevgiler, saygılar, biraz önce Amsterdam’dan geldim, şimdi bir nargile ve Jack Daniels ile yol yorgunluğunu atıyorum.

Biraz sonra tatlıcıya gideceğiz. Size de tavsiye ederim, “Mile High’ı” deneyin. 3.500 feet irtifada kafa kırmanın tadı bambaşka, hiperventilasyonla intoksikasyon birbirine karışıyor. Wow, nasıl geçti son beş sene, valla hatırlamıyorum! Bir krizden ötekine, deflasyondan resesyona savrulup durduk. Kara Kuğular kafamızı apteshane olarak kullandı. Kuraklıklar, su baskınları, depremler bütün tahminleri bozdu, merkez bankalarının cömertliğine karşın Maliye Bakanlıkları’nın cimriliği ekonomide toparlanmayı geciktirdi. Benim kankalar böyle anlatıyor, çünkü ben son 5 yılı pek hatırlamıyorum. Aslında 1978’den sonrası biraz flu, ama neyseki elimde mahkeme kayıtları ve zabıtlar var. Bana gelen tehdit mektuplarına göre videolar da var, ama israr etmeme karşın hiç bir yerde yayınlatamıyorum.

2 Ocak’ta JP Morgan global imalat sanayi PMI rakamı açıklandı, dünya ekonomisi yılı üçüncü viteste bitirmiş. Eğer yeni Kara Kuğular gökte peydah olmazsa, 2014’te Yerküre sürdürülebilir büyümeye geçecek. 2014 sonunda ise enflasyonun yeniden başgöstermesi yüksek ihtimal. Bir-iki ay içinde Fed’in QE’yi beklenenden çok daha erken bitirip faiz artırmaya geçmesi piyasalar açısından bir numaralı risk statüsüne yükselecek.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir