Ali Erkan Tanacıoğlu – Sabancı Holding Teknik Analizi

Bünyesinde; Akbank, Kordsa Global, Çimsa, Teknosa, Sasa Polyester, Yünsa ve Carrefoursa gibi halka açık firmalar bulunan Holding’in piyasa değeri 15.2 milyar TL’dir.

SAHOL

Kendi geçmiş değerleri ile kıyaslandığında PD/DD (0.89) ve F/K (8.79)oranlarına göre ucuz seviyelerden işlem görmektedir. Sabancı Holding, özellikle enerji, perakende ve çimento iş kollarında büyüme odaklı yeni yatırımlarını sürdürecek şekilde planlamalarını yapmaktadır. Holding, halka açık olmayan, enerji faaliyetlerinde bulunan şirketi Enerjisa’nın, Ayedaş Elektrik’ten sonra Toroslar Elektrik’i de devralmasıyla üretim portföyünü genişletmeye devam etmiştir. 2014 yılında öncelikli olarak bu iki dağıtım bölgesinin entegrasyonunu sağlamaya odaklanacaktır. Tüm bunların yanında, 2016 yılında Enerjisa’yı halka arz etmeyi planlayan Sabancı Holding, bu halka arzdan da önemli miktarda gelir elde edecek ve kurumsal imajını daha da güçlendirecektir.

Alçalan trendinin 7.88 seviyesinden geçtiği hissede şu an son fiyat 7.46 olarak görülüyor. RSI indikatöründe pozitif uyuşmazlık oluşmuş, uyuşmazlığın yukarı yönlü hareketi desteklemesi için indikatörün hareketli ortalamasını kırmasını beklemek gerekiyor. MACD ‘de uyuşmazlık göstermeye başlamış ama indikatör hala sat konumunda. Son dönemde, yükselen işlem hacminin gerçekleştiği günden sonra, dip düşürmeyerek yukarı yönlü hareket eden fiyatta işlem hacminin azaldığını görüyoruz. 7.88 alçalan trendinin yukarı yönlü kırılması ile 7.60 seviyesine stop koyularak 8.25-8.30 seviyeleri kar realizasyonu için teknik olarak uygun görülmektedir.

Direnç seviyeleri 8.25-8.70-9.52-11.05

Destek seviyeleri 7.24-6.80  olarak dikkat çekiyor.

“Ali Erkan Tanacıoğlu – Sabancı Holding Teknik Analizi” ile ilgili 1 yorum

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir