Atilla Yeşilada – Piyasalarda karakış başlıyor

Geçen hafta bir dizi şoku geride bıraktık, bu hafta riskten korunma değil, açgözlülük hakim olacak ve TL cinsinden finansal varlıkların değer kazandığını göreceğiz.

Kısa sonbahar rallisi siz kandırmasın. Piyasalarda bu yıl karakış erken başlayacak ve şansımız ters giderse, 2015 Haziran seçimlerine kadar sürebilir.

Hafta sonunda gerçekleşen G-20 zirvesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Katılımcıların büyümeyi hızlandırmak için işbirliği mesajı vermeleri bekleniyordu, ama manşetleri piyasalarda biriken aşırı riske karşı uyarılar kaptı. Finansal piyasaların riskleri yanlış fiyatladığı kanısı sadece dev dünya devletlerinin resmi görüşü değil. BIS, OECD ve IMF de çeşitli fırsatlarda vurdumduymazlığın tehdit oluşturacağını ifade ettiler. Ayrıca dünya ekenomisi bir türlü belini doğrultup Fed’in gelecek sene başlatması muhtemel parasal sıkılaştırma rejimine bağışıklık kazanamıyor. Özellikle, Euro-bölgesi ve büyük Gelişmekte Olan Ülkeler (GOÜ) ekonomileri yani Rusya, Çin ve Brezilya kapasitelerinin çok altında büyümeye devam ediyor. ABD ekonomisinde ise yeterli büyüme Fed’in ya Ekim ya da Aralık toplantısında parasal sıkılaştırma sinyallerini vereceği anlamına geliyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir