Çetin Ünsalan – Laf olsun; torba dolsun

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yine mesnetsiz hayallere daldı. Şimşek, önümüzdeki 10 sene büyümenin esas olacağını, Türkiye’nin olumlu yönde ayrışacağını, bunun için de her türlü hazırlığı yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

 

Ülkeyi torbaya koydukları yasalarla yönetmeyi alışkanlık haline getiren, askerin başına çuval geçirildiğinde nota talebine ‘müzik notası mı’ diye tepki veren, evde torbalara giren paraları yok sayan bir zihniyetin de konuşması ancak şu deyimle açıklanabilir: Laf olsun; torba dolsun.

 

Bu ülkenin çok büyük bir potansiyeli olduğunu, ama yönetenler tarafından sürekli ayakları bağlı koşmaya mahkûm edildiğine ben de inanıyorum. Ama bu konuda en son konuşacak kişi Maliye Bakanı Şimşek ve bu iktidardır.

 

Şimdi Maliye Bakanı nezdinde bu ülkede iktidar olan yönetime soruyorum: Nasıl bir hazırlık yaptınız? Yıllarca kumar ekonomisi içerisinde sanayinin kemiklerini kırıp, üretemez; satamaz noktaya getirmek midir hazırlık?

 

Vatandaşından şirketlerine herkesi gırtlağına kadar borçlandırmak ve yaklaşan büyük krize gırtlağına kadar borçlu bir yapıyla ayakta kalmayı düşlemek mi hazırlık?

 

İnsanları gelir ayrımı yapmaksızın, dünyanın en ahlâksız vergisiyle soyup soğana çevirmek, elde atadan, babadan kalma ne varsa satıp savmak, gelen milyarlarca doları inşaat yoluyla toprağa ve yola gömmek, sonra da faizini ve borcunu millete yıkıp, yabancılara satmaya çalışmak mı hazırlık?

 

Tarım arazilerinin üzerine konutlar kurmak, üretmek yerine saman bile ithal eder noktaya getirmek, insanları köylerinden koparıp, büyükşehirlere yerleştirerek, sonra da ‘şehirleşme oranı arttı’ diye övünmek midir hazırlık?

 

Milyonlarca doların döndüğü rezidansları alanlara bakmamak, siftah yapamayan esnafın gırtlağına çökmek midir hazırlık? Zararına mal satmak, cari açığı, borcu patlatmak, büyümeden insan faktörünü çıkarıp, faiz, döviz, borsa üçgeninde finans piyasalarını esas almak mı hazırlık?

 

Dünyanın resesyona ve krize gittiği süreçte, büyümelerin hayal haline dönüştüğü ve dönüşeceği bir ortamda, insanlara daha çok yatırım yaptırıp, daha güzel batmalarına neden olmak mı hazırlık?

 

İşsizlik gerçeğini görmezden gelip, yalan yanlış rakamlarda bile artan işsizliğin sebebi olarak iş arayan kadınları ve gençleri görmek mi hazırlık? Siz neyin hazırlığını yaptınız Şimşek?

 

Bu ülkede çok büyük bir ekonomik kaos yaşanacak. Bunu vatandaşa doğruyu söylemeseniz de Sayın Babacan da, siz de biliyorsunuz. Şimdi neyin beklentisini yönetiyorsunuz? Hiç olmazsa susun. Çünkü o da bir erdemdir.

 

Başınızı öne eğin ve susun. Çünkü bu başarılı ekonomi palavrasının ve ortadaki büyük iflasın bir numaralı sorumlularından birisiniz. Susun; konuşacaksanız da laf olsun torba dolsun diye konuşmak yerine, insanlara gerçeği söyleyin ve hazırlık yapmalarını sağlayın. Bari israfı alışkanlık haline getirdiğiniz ülkede, kelimeler israf olmasın.

 

[email protected]

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir