Enflasyon Vurdu, Borsa Topalladı, Dolar dik durdu

Dün açıklanan aylık yüzde 1.63 TÜFE verisi, Erdem Başçı’nın işaret ettiği seviyelere yakın geldi.

Fakat bu bilgi geçen perşembe günü fiyatlara girmiş olduğundan dolayı, borsa ve doların enflasyona tepkisi yüksek boyutlara ulaşmadı. Yine de veri açıklandıktan sonra, borsada 83.250 seviyelerine kadar düşüş gördük ama bu düşüş yaklaşık bin puanlık bir yükseliş için alım fırsatı yarattı. Bu fırsat önemli bir fırsat değildi, çünkü BIST100 endeksi 80 bin seviyesini aşmakta zorlandı ve alımlar güçlü değildi. Ama en azından, 83.250 civarında desteğini buldu.

Teknik olarak dünkü hareketler sonrasında 83.250 seviyesinde destek oluştuğunu söyleyebiliriz. Dünkü kapanış 84 binin hemen üzerinde olduğu için, bu destek seviyesine uzak bulunuyor. Bu sabah dolar/TL kuru 2.7145 civarından işlem görüyor ve dünkü kapanış seviyelerine oldukça yakın. Yani bu sabah dolarda ekstra bir stres şimdilik yok. Fakat dolar “Kafamı bozmayın her an fırlarım haaa” modunda bulunuyor. Borsa ise, “Abimsin en yapsan yeridir dolarcığım” havasında.  Sonuç olarak; önemli noktaları vurgulayalım;

1. Endeks adeta bir ters bayrak görünümü oluşturuyor. Eğer bir iki gün içinde 84.850’nin üzerinde günlük kapanış gerçekleşmezse ve bugün 84.250’nin üzerinde kapanış gerçekleşmezse, 83.250’nin aşağı kırılıp 80.500’e kadar düşüş olasılığı artar. Fakat ters bayrak durumlarında, bayrak aşağı kırılmadan pozisyon almak yanıltıcı olabilir. Yani şu anki görüntünün ters bayrak olacağını henüz bilmiyoruz. 83.250’nin altında kapanış olduğunda anlayacağız. Belki de endeks 83.250 seviyesi üzerinde bir süre daha hacimsiz hareket yapıp ikili dipten sonra yukarı dönecektir, bunu da bilemiyoruz. Şu an en güçlü direnç 85.350 seviyesinde olup, bu hafta içinde bu direncin yukarı kırılması olasılığını düşük görüyorum.

2. Bu hafta Cuma günü S&P’nin not gözden geçirmesi öncesinde stres artabilir. Bu yüzden şu an için borsada izlemede kalmakta fayda olacağını düşünüyorum. Eğer 86-87 bin arasında satmışsanız, ya da orda satmamış olsanız dahi, 85.500 aşağı kırılırken satmışsanız, alım için bir süre daha izlemede kalmakta fayda var. Bu ters bayrak ne olacak bunu görmek lazım.

Dolar/TL kurunda ise yeniden 2.70 üzerindeyiz. Bu seviyelerde stres var. Herkes her an doların hızla 2.74’ü geçebileceğine ilişkin korku yaşıyor  ama en son 2.65’in altına kadar olan düşüş nedeniyle de, eli almaya varmıyor. 2.70 veya altına sarkma olursa alım düşünülebilir. Bildiğiniz üzere daha önce, 2.62 civarına kadar düşebileceğinden bahsetmiştim ama dünkü yazımda ayrıntılı açıkladığım üzere 2.70 yukarı geçilince bu senaryom geçersiz oldu. Elinde dolar olanlar bence beklemeliler, Euro çok yükseldi ve artık euro’dan dolara geçilebilir.

Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

NOT: Bugün gazetesindeki yazımı okumak için tıklayınız. Saat 08:55’de Bugüntv’de Paranın Rotası’nda daha ayrıntılı yorumlarımı izleyebilirsiniz..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir