Çok Kısa Bir Değerlendirme

Bu sabah biraz trafik nedeniyle geç kaldığım için çok kısa bir değerlendirme vereceğim.

Son iki haftadaki sert düşüşün ardından borsa dün 80.500 desteğinde tutundu ve 81.420 seviyesinden kapanarak yüzde 1.23 değer kazandı. Dolar/TL kuru 2.6735 seviyesinde bulunuyor. Borsa dün aslında gün boyunca 80.500 ile 81.500 aralığında dalgalandı ve seans sonuna doğru yükseliş vardı. Özellikle EUro-dolar paritesindeki artış, dolar/TL kurunu aşağı çekince, piyasa  buna olumlu reaksiyon verdi. Euro-dolar paritesindeki artışın nedeni ise Avrupa bölgesi enflasyonunun yüzde 0’dan yüzde 0.3’e yükselmesi ve Yunanistan konusunda bir taslak metnin yazılmış olmasıydı.

Bugün borsanın yukarı yönlü hareketini, sağlıklı ve güçlü bir şekilde  devam ettirmesi olasılığını düşük görüyorum. Cuma günü ABD’den gelecek Tarım dışı istihdam verileri ve pazar günü de seçim nedeniyle borsada yükselişler kalıcı olmayabilir. Bence herkes seçim sonrasına kendi pozisyonunu hazırlasın ve pek değişiklik yapmasın. ENdeksin bugün 81.500-82.000 aralığını direnç yaparak yatay hareket yapabileceğini ama aşağı eğimli hareket olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Dün BIST eski başkanı İbrahim Turhan (AK Parti İzmir Milletvekili adayı) Merkez Bankası yasasında gerekli görülürse değişikliğe gidilebileceğini söyledi. Bu konuda yazımı okumanızı tavsiye ederim (yazıyı okumak için burayı tıklayınız.)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir