Kazım Çiloğlu – Koalisyon gribi çok tehlikeli!

Partiler tedirgin zira henüz bu son derece bulaşıcı mikrobun antidotu da bulunamadı. Aşı çalışmaları ise henüz sonuçlanmış değil, deneme aşamasında ve gönüllüler üzerinde uygulamaların sonuçları izleniyor!

Hal böyle olunca kimse iktidara ortak olmak istemiyor elbette…

Haklı olarak bir sürü önlem ve kuralları ortaya koyarak bunlara uyulmasını şart koşuyorlar!

Her şeyden önce tüm ortamın steril edilmesini, koalisyon ortaklarının tam bir cek-up dan geçip, heyet raporu almasını istiyorlar. Zira gözü kara koalisyon ortağı olduklarında, daha koltuğa oturur oturmaz körpe bünyelerine bu virüs girecek! Sadece kendilerini etkilese, bu fedakarlığa belki katlanacaklar ama bu meret virüs, anında tabanda ki seçmene de bulaşıyor.

İşte korkuların en büyüğü de bu.

Salgının seçmen tabanını telef etmesi!

Haklılar…

İktidarın on üç yıllık bir bağışıklığı var. Yeni baraj aşmasına karşın, iktidarla önce gizli, sonra alenen görüşen ve temas kuran parti ise bir nebze olsun daha dirençli!

Diğer iki muhalefet partileri ve tabanlarının ise dirençleri çok zayıf, onu için bir türlü bu yakınlaşmayı istemiyorlar. Şartları ise karantina uygulansın, ortamı düzeltelim sonra el sıkışalım!

Sermaye piyasası ve yandaş medya ise ağızlarına maskeleri takmışlar, koruyucu elbiselerini giyip üzerilerine anti bakteriyel kimyasalları sıkmışlar, partilere akıl veriyorlar.

Uzlaşın…

Birleşin…

Ekonomiyi düze çıkaracak önlemler alın…

Erken seçim felaket olur…

Seçmenin mesajını anlayın…

Yemezler!

Bu koalisyon grip mikrobu ölümcül, tüm koltuklar steril edilmeden, kimse oturmaz bilesiniz…

Eğer bu yolla önlenemezse virüsü bir taşıyıcı(!)mutlaka döviz, faiz ve borsaya bulaştıracak, bu yolla da piyasaya ve seçmene geçecektir.

Aman dikkat!

Faizlerin ateşi şimdiden çıkmaya başladı bile…

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir