Yeniden Merhaba

Sevgili okuyucularım, yaklaşık iki haftadır sizlerden ayrıydım. Bir tatil sonrası yazı yazmak gerçekten kolay olmuyor. Aslında tatilde olsam da piyasaları yakından izledim. Şu anki koşullara baktığımda piyasalar için net bir öngörü yapmak pek kolay değil. Bu sabah aslında genel bir yorum ve analiz verecektim fakat yayına geciktiğim ve biraz sonra Bugün TV’deki yayınım başlayacağı için  ayrıntılı bir analiz sunamıyorum.

Kısaca belirtmek gerekirse, piyasalar birçok stresi içinde barındırıyor. Koalisyon gelişmeleri piyasalar üzerinde random (rasgele) bir etki yapıyor. Yani bir açıklama ve belirli bir görüşün oluşması kısa süreli olsa da piyasaları etkiliyor ve ertesi gün tam tersi hareketler görebiliyorsunuz. Aslında bu haftaya başlarken borsanın çok daha olumlu bir havada olmasını bekliyordum. Çünkü geçen hafta tüm olumsuz gelişmelere rağmen 77 bin seviyesinin altında kapanış olmamış ve endeks 80 bine yaklaşmıştı. Fakat dün aldığını geri verdi. TV’de  belirttiğim üzere, 79 bin altında kapanış iyi olmayacaktı ve dün de 79 bin altında kapanış olurken, dolar 2.78’lerin üstünü tekrar test etti.

Bugün piyasaların yönü konusunda fikrim yok. Bu sabah dolar 2.7750 civarından işlem görüyor. DOların 2.7450 ile 2.7850 aralığında dalgalanmasını beklerken, borsanın da 77.500 ile 79.500  aralığında bir bant oluşturmasını bekliyorum. Borsa için 79.500 yeniden yukarı kırılmadan veya 77.500 aşağı kırılmadan belirli bir ana trendin oluşması zor. Bu yüzden bu aralıktaki hareketlere pek fazla önem atfetmemek lazım. Doları olanlar tutmaya devam edebilirler. Yayına giriyorum bundan sonra her zaman olduğu gibi yazılarımı düzenli olarak bu sitede vereceğim. Bugün gazetesinde bugün yazdığım Moodys Stresi ve Dolar başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir