Dua

Dün 8 askerimizin daha şehit olduğu haberini aldık. Ne zaman şehit haberi alsam, aklıma Yasin isimli asker gelir.

Dün rahmetli babamın ordu mensubuyken oluşmuş sicil dosyası elime geçti. Bir ordu mensubu emekli olunca sicil dosyası ve hakkındaki her şey bir dosya olarak emekli olan kişiye veriliyor. Bu dosyada, Mardin’de görev yaptığı sırada yanında şehit olan askeri Yasin için üst makamlara yazdığı çığlık türünden bir yazıyı okudum. Çok gerilere gittim. Daha 4-5 yaşlarındaydım. Mardin’in Kerburan köyünde jandarma karakol komutanı olarak görev yapıyordu. O zaman terör yoktu ama silah kaçakçılığı vardı. (1969.) Yasin’in cenazesini karakola getirdiklerinde, babamın onun yanına çöküp nasıl ağladığını hayal meyal hatırlıyorum.

Annemin anlattığına göre zaman zaman babam 10-15 gün boyunca dağlarda olurmuş. Bunu hatırlamıyorum ama annemin bizden saklı geceleri ağladığını da hatırlıyorum. Annem, Yüce Rabbime, babamı bize bağışlaması için dua edermiş. Kim bilir şu an kaç bin eş, çocuk, anne, baba, akraba eş dost, aynı duaları ediyordur. Bugün de 8 şehidimiz var. Meclis tatilde, anketler yayınlanıyor ve yarın kaç şehit haberi daha duyacağımızı bilmiyorum. Yasin’in solmuş melek yüzü gözlerimin önüne geliyor.

Hepiniz gibi ben de isyan ediyorum… Şu an isyan eden sessiz çığlıkların hepsini işitiyorum. Ben de akan kanın aniden bir mucize ile kesilmesini istiyorum… Sizler kendinizi nasıl çaresiz hissediyorsanız ben de aynı şeyleri hissediyorum… Dua etmeye devam edeceğim… Hiç tanımadığım ve şu an dua etmekte olan nice anne, baba, eş ve çocukların o çok sevdikleri gencecik çocukları onlara bağışlaması için dua edelim. Siyasiler hiç kimseyi duymuyor, onlar şu an sandık hesabındalar ama Yüce Rabbimin duyduğundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

“Dua” ile ilgili 1 yorum

  1. Sonuç olarak hocam herkes kendi profesyonel işini yapacak
    Askerimiz askerliğini, polisimiz polisliğini, bu ulkenin onde gelen siz değerli ekonomi yorumcuları
    Profesorlerimiz de yorumlarıyla bu ulkenin ekonomik gidisatiyla ilgili kendi gorüşleriyle azami ölçüde vatandaşlarımızı bir nebzede olsun bilgilendirecek…boyle zamanlarda paradan konuşmak zor bir durum olabilir…halk tepkisi olabilir…bunlar normaldir..
    Ama ülkemizinde ekonomik gidisatına karşıda kayıtsız kalamayız…
    ALLAH VATANIMIZI MİLLETİMİZİ ŞER ODAKLARINDAN KORUSUN…son olarak da ”ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ…”

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir