Önümüzdeki hafta stres artabilir

Bugün yazımda dövizdeki genel görünümün sebeplerine değinerek, gelecek haftaya ilişkin piyasa beklentilerimi aktaracağım.

Son bir haftada en çok dikkat çeken konu, doların yeniden 3 TL seviyelerini test etmesiydi. Dün Citigroup isimli yatırım bankası, sepet kur karşısında 3.25 hedefi ile Türk Lirası’nda “short” pozisyon tavsiyesinde bulundu. Birçok okuyucum “short” pozisyonun ne demek olduğunu bilmeyebilir.

Çok kısaca “TL’yi satın döviz alın” diyorlar. Burada dikkat çeken konu “döviz” kelimesidir. Dolarda değil, sepet kurda 3.25’i bekliyorlar. Sepet kur dediğimiz şey ise yüzde 50 dolar, yüzde 50 euro’dan oluşan sepettir. Dün itibariyle sepet kur 3.14 seviyesine kadar yükseldi. Bundan 10 gün önce de 3.21 seviyesini görmüştü. Dolayısıyla verdikleri hedef çok abartılı bir hedef değil. Fakat aynı zamanda “zararı kes” seviyesi olarak 3.09’u işaret ettiler. Eğer sepet kur 3.09’un altına gelirse TL’nin değer kazanmaya başlayabileceğini ve döviz alanların zararlarının büyüyebileceğini, dolayısıyla 3.09’un altına inmesi durumunda bu zarara katlanarak zararı büyütmemelerini öneriyorlar. Ama son enflasyon rakamının Türk Lirası üzerinde yarattığı baskının geçici olmadığını da vurguluyorlar.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir