Atilla Yeşilada – Cehennem günlerine hoş geldiniz

Dışarda Sonbahar serinliği kendini yavaştan hissettirirken (ben de buzlu votkadan sek single-malt wiski’ye geçtim), finans piyasalarında cehennemi sıcaklık başlıyor.

Hava öyle ısınacak ki, kendinizi fasülyeli dürüm yemiş ve plastik araba koltuğunda oturan bir Meksika’lının pantolonunda hissedeceksiniz iki hafta boyunca. TCMB PPK toplantısı sonrasında döviz piyasasında panik atağı yaşanacak. Engeç Eylül enflasyon rakamlarının yayınlanması ardından da kallavi bir faiz artırımı gelecek, ya da bir biri ardından şirket temerrütleri başlayacak…ve bir önceki yazımda kehanetinde bulunduğum gibi sandıkta boğulan AKP’nin “guluk…guluk…” seslerini duyacağız.

Cehennem haftalarının en kritik olayı doğal olarak Fed FOMC, ama bizde fırına odun atmayı Cuma günü NTV-CNBC-e ortak yayınında konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekçi başlattı. O amatör poker oyuncusunun blöf yaparken kullandığı bakışlarla “dövize de, faize de müdahale istemiyoruz” dedi. Baba’nın elinde 2 Dokuzlu bir de Papaz var, blöf yapıyor, piyasa hemen TL’yi şortladı tabii. Bütün Gelişmekte Olan Piyasalar (GOP), başta Türkiye alev alev yanarken TCMB’nin böylesine elini kolunu bağlamak, kafaya kaleş dayayıp tetiği çekmeye eşdeğer. Bence AKP bir kez daha iktidara gelecekse, Zeybekçi muhakkak Orman Bakanı olmalı.. anlarsınız işte, o pozisyonda tam yerini bulur.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir