Borsa ve Dolar’da Dönüş Başladı mı?

Dün borsada sert bir yukarı hareket ve dolar/TL kurunda da sert bir düşüş vardı.

Pazartesi günü endeksin 71 binin altına gerilememesi olumluydu. Çünkü dolar TL kuru o gün 3.07 seviyelerine yaklaşmıştı ve stres yüksekti. Dün ve önceki gün yazdığım yazılarda FED’in kararı konusunda kendi beklentilerinizi oluşturun ve buna göre yatırım kararınızı verin demiştim. FED bu akşam kararını açıklayacak ve bu akşam saat 21:00’de Bugün TV’de “Hesap Kitap” programında kararı sıcağı sıcağına vereceğiz ve yorumlayacağız. Büyük bir olasılıkla FED faiz artışı işini Ekim ya da Aralık ayına bırakacak.  Dün piyasalar bu beklentiyi satın aldılar fakat bir de madalyonun öbür yüzü var. FED kararı öncesinde piyasanın yükselebileceğini ve olumsuz bir karar riskine karşı satış marjı yaratmak isteyebileceğini de “paranın rotası” programında belirtmiştim. Dünkü yükselişin önemli bir kısmı ABD’de açıklanan sanayi üretimi ve Perakende satışlar verisinin beklentilerden kötü gelmesiyle oluştu ve FED’den çıkabilecek sürpriz bir faiz artırım kararı durumunda da piyasa satış yese bile yeniden 70 binde destek yapma olasılığı yükseldi. Dolayısıyla dünkü yükseliş önemlidir.

BIST-100 endeksi dün 73.173 seviyesinden kapandı. Yaklaşık 1800 puan artış vardı. Endekse yakın hareket eden bankalar bu yükselişte başı çekti. Dünkü yükselişe teknik olarak baktığımızda, yükselişin geçici değil, sağlıklı olduğunu görüyoruz. Bu aşamada 72.250 seviyesinde önemli bir destek oluştuğunu ve bugün bu desteğin geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Bugün açılıştaki hareketleri bir kenara bırakırsak,  endeks 73.500 direncini yukarı kırmayı zorlayabilir. İlk aşamada 72.750’de güçlü destek var. Tahminen açılış yükselişle olacaktır. Dış piyasalar ve özellikle de Asya bu sabah olumlu görünüyor. 73.500’e doğru bir açılış yapabiliriz. Tersine düşüşle açılırsak, 72.750 civarının alım için uygun olduğunu düşünüyorum. Henüz kaçan birşey yok, 73 bin civarından alım yapmak 71.500 civarından alım yapmaktan daha az risklidir. Çünkü yukarı dönüş sinyali olduğunu söyleyebiliriz. Hisseleri olanlar beklemede kalmalı. Endeks 73.500’ü geçerse 75-76 bin aralığına kadar gidebilir. Bugün için stop seviyesi ise 71.900’ün  altına düşüştür.

Dolar /TL kuru bu sabah 3.0286 seviyesinde bulunuyor. 3.0450 civarında bir direnç oluştu. Doların 3’ün altına gelmesi durumunda 2.95-2.97 aralığına kadar gerilediğini görebiliriz.  Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

Önemli Not: Çıkaracağım bülten üyeliğine başvuru yapanlar niçin TCK isteniyor diye soruyorlar. Bu tamamıyla hukukçuların bana önerdiği bir durumdur.

  1. Bu bülteni gönderdiğimiz hiç kimse, bültenimizi kimse ile paylaşamaz.
  2. Paylaşması durumunda bu sözleşmeyi imzalamayan birisi bültendeki bir öneriden dolayı beni şikayet ettiğinde bu şikayet geçersiz olacaktır.
  3. Çünkü sözleşme imzalamamış olacaktır. Ama sözleşmeyi kabul ettiği zaman kiminle muhatap olduğumuzu da bilmeliyiz. Bazen kişilerin isimleri aynı olabiliyor. Bu karışıklığı engellemek adına TCK istiyorum. Hiç kimse ile paylaşılmayacağını da çok açık şekilde belirtiyorum. Ayrıca yasalarımıza göre hangi internet sitesinden bir alış veriş yaparsanız yapın TCK vermek zorundasınız. Çünkü sözleşme imzalıyorsunuz ve MASAK bunu zorunlu tutuyor.

Bu arada TCK numarası vermeyenler veya rasgele rakam dolduranlar da var. O kişilere bülten gönderilmeyecektir. TCK’nızın güvencesi Yaşar Erdinç olarak benim ve benden başka kimsede bu bilgi olmayacaktır. Sonuç olarak bülteni alıp da daha sonra kötü niyetli bir şekilde şikayet eden olursa ki, daha önce başıma çok geldi, şikayet edebilmek için bültene üye olduğunu ispatlamak zorunda.

Birgün mail ile bir hisse hakkında soru soran birine kısaca bir cevap yazmıştım. Çünkü yalvarmıştı. Daha sonra bir bankaya benim adıma havale çıkartarak hakkımda para ile yatırım danışmanlığı yapıyor diye şikayette bulundu. Allah’tan para bana ulaşmadığı ve haberim olmadığından dolay teslim edilemediği için sorun olmadı. Bu piyasada yaşadıklarım bana bunu yapmayı gerektiriyor. İllaki bülteni almak zorunda değilsiniz. Hala şüpheleri olanlar lütfen form falan doldurmasın.

“Borsa ve Dolar’da Dönüş Başladı mı?” ile ilgili 1 yorum

  1. Size sonsuz güveniyorum. Bunun işçin izliyorum ve formları dolduruyorum. Aklında soru işareti olanlar da iyi niyetli olarak sormuştur. Onları da hoşgörünüz diye düşünüyorum. Sağlıcakla. Tüm sevgilerimle.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir