Borsa, dolar ve altının teknik görünümü

Piyasalardaki genel hava düzelmeye devam ediyor.

Borsa dün de yüzde 1.50’den fazla bir artış yaparken, dolar/TL kuru 3 TL’ye kadar gevşedi ve bir ara 3 TL’nin altını gördü. Bugünkü yazım borsa, dolar ve altının son teknik değerlendirmesi olacak.

Borsadaki artışın temel sebebi, Fed’in açıklayacağı faiz kararı konusunda artık piyasaların faiz artırılmayacağına ilişkin beklentilerinin çok yükselmesidir. BİST-100 endeksi teknik olarak dün 73.500 seviyesindeki direncini yukarı kırdı. Geçen hafta YouTube üzerinden yapmış olduğum canlı yayında ve sabahları BUGÜN TV’de yaptığım “Paranın Rotası” programında, Fed öncesi borsanın yükselişe geçebileceğini ve bunun nedenlerini sıralamıştım. Teknik olarak 70 bin seviyesindeki destek önemliydi ve en zor günlerde bile bu destek kırılmazken, günlük işlem miktarları da önemli ölçüde düşüş kaydetmişti.

Dışarıdan negatif raporlar geliyor

İşlem miktarındaki düşüş, piyasanın artık o seviyelerden satmak istemediğini gösteriyordu. Fakat en önemli sinyallerden biri de yabancı yatırım bankalarının Türk hisseleri konusunda son günlerde verdikleri hedef fiyatlar oldu. Özellikle banka hisselerinde hedef fiyatları büyük ölçüde aşağı çektiler. Fakat yükseliş yine bankalarla geldi. Bu durum çelişki gibi görünse de yabancılar bunu hep yapıyorlar. Alıma geçmeden önce, negatif raporlara çok sık şahit olmuşumdur.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir