Piyasalarımız kapalı olsa da…

Dün sabah bayram namazımızı kıldıktan sonra kahvaltımızı yaptık.

Yakın akraba ve eşi dostu arayıp bayramlaştık. Ardından da kurbanımızın başına gelip Allah’ın (c.c) rızası için ibadetimizi yerine getirdik. Yüce Rabbim yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Bu kurban Bayramı geçen yıllara göre ekonomi ve insanlarımız açısında daha fazla önem arz ediyor. Et fiyatları aldı başını gitti ve et yiyemeyen aile sayısı hızla arttı. Bu yüzden özellikle bu yıl, kesilen kurbanlarının etlerinin dağıtımı özellikle en düşük gelirli grup açısından daha önemli hale geldi.

Kurban bayramlarının en önemli özelliği de Allah(cc) rızası için kestiğiniz kurbanlıkların etini dağıtmaktır.

İnternet üzerinde kurban bağışlama işi çıkalı, kurban bayramlarının en önemli kısmı olan bu dağıtma, paylaşma işinin de yavaş yavaş terk edilmekte olduğunu görüyorum. Üç beş yıl önce benzer şekilde Diyanet vasıtasıyla bağışta bulundum ama insanın kurbanının başında bekleyerek, ilgilenmesi ve daha sonra da etinin dağıtıldığı sırada, eti alanların yüzlerindeki ifadeyi görmenin mutluluğunu düşündüğümde daha doğru yaptığım kanaatine varıyorum. Allah katında bu ibadetin yapılma şekillerinden birinin diğerine üstün olduğunu kimse iddia edemez. Ben sadece kendi yaşadığım farklı duyguyu aktarmak istedim.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

“Piyasalarımız kapalı olsa da…” ile ilgili 1 yorum

  1. Yaşar bey öncelikle geçmiş kurban bayramınızı kutluyorum,27.09.2015 tarihli gönderdiğiniz eğitici bülteni açamıyorum benim pc de mi sorun var acaba hangi formatta olduğunu söylermisiniz? veya yeniden gönderirmisiniz? iyi günler.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir