Borsalarda Bahar…

Dün borsamız 75.500 civarından açıldıktan sonra ilk yarım saat içinde ilk, 5-10 dakika içinde görülen zirve yukarı geçildi ve “Dr. Erdinç Eğitici bültende” belirttiğimiz bu şart gerçekleşince endeks 77 bine yakın bir seviyeden kapanış yaptı (Bülteni okumak için tıklayınız).

Günlük bazda %3.37 yükseliş vardı. Bu yükseliş genelde bankacılık kesiminden geldi. Dün Goldman Sachs yayınladığı raporda FED’in faiz artışının 2016’ya kalabileceğini belirtti. Gelişmekte olan ülkeler endeksi son 3 günde son zamanların en iyi performansını sergiliyor. Bu yükseliş dün genelde BIST-30’da gerçekleşmiş olsa da bugün ve yarından itibaren henüz yükselişe katılmamış hisselerde de yukarı yönlü hareketler başlayacaktır. Önemli olan nokta, yatırımcıların doğru hisseleri seçmesidir. Geçen yıla göre kârlılığını ve kar miktarını artırabilmiş hisselere odaklanmakta fayda var.

Dün enflasyon verileri açıklandı. Bu veriler beklentilerden yüksek geldi. Fakat piyasalarda bir sorun yaratmadı. Çünkü o sırada piyasalar FED’in faiz artırmak konusunda elinin zora girdiğini gördüler. Enflasyon beklentilerden yüksek gelmesine rağmen faizler ve CDS’lerde gerileme vardı.

Dün ABD, Avrupa ve diğer Latin Amerika borsalarında yükselişler devam etti. Küresel bir bahar havası var. Bu iş bizim gibi ülkelere daha fazla yarıyor. Çünkü FED faiz arttırdığında en olumsuz etkilenecek ülkelerden biri Türkiye’ydi. Dolayısıyla şu an yatırımcıda var olan “Borsa her an sert şekilde aşağı dönebilir” korkusu ile birlikte yükseliyor olmamız, yükselişin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Bültende 78000-80000 aralığına kadar bir yükseliş olabileceğini belirtmiştim. Bu fikrimde bir değişiklik yok.

Bugün de endeks yüksek açılabilir ve günü 77.500 civarından başlayabilir. Çünkü Asya cephesi ve ABD cephesi de çok olumlu kapanışlar yaptı.  Hissesi olanlar beklemede kalabilirler. Bu sıralarda yapılacak en büyük hata, Güvendiğiniz ve temeline inandığınız hissenin yükselmemesinden sabırsızlanarak hisse değiştirmek ve yükselen hisselere atlamaktır. Eğer hisseniz temel açıdan kötü ise birşey diyemem ama, kağıdınıza inanıyorsanız beklemede kalın derim.

DOlar/TL kuru 2.98 seviyesinde bulunuyor. Doların şu an fazla düşmemiş olması önemlidir, fakat 2.98 aşağı kırılrısa çok sert gerileme olur, bunu bir kenarda akılda tutmakta fayda var.

Herkese bol kazançlı günler.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bülteni mail ile gönderiyorum ama çok kişi bana gelmiyor diyor. Aslında gittiğine dair mail sisteminden mesaj geliyor, fakat mailleri bazen kurum filtreleri engelliyor. Yani çok sorunlu oldu.  Bu yüzden bundan sonra bülteni bu siteden yayınlayacağım. Gelecek hafta pazar günü kimse mail beklemesin, bu siteyi kontrol etsin. Bu sitedeki bülten şartları sayfasındaki şartları okuyup kabul ettiğinizde bültene ulaşabileceksiniz. Her haftanın bültenine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.  Ana sayfamızda sağ üst köşede bulunan “Dr. ERDİNÇ BÜLTEN” YAZAN BANNER’A TIKLADIĞINIZDA BÜLTEN ŞARTALRINI KABUL EDİYORUM DEDİĞİNİZDE BÜLTENE ULAŞABİLECEKSİNİZ. 

SAYFA LİNKİ: http://www.bilgeyatirimci.com/bulten-sartlari/ 

“Borsalarda Bahar…” ile ilgili 1 yorum

  1. teşekkürler Yaşar bey çok eğitici yorumlarınız var bültenlerinizde bir o kadar güzel Allah sizden razı olsun

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir