Borsa, Dolar ve Altın’da Son Durumlar

Dün BIST-100 endeksi yüzde 0.96 yükselişle 80.497 seviyesinden kapandı.

Güne olumlu başlayan endeks bu tavrını gün boyunca sürdürdü. Bir ara Avrupa’dan kredi kullanımlarına ilişkin veri geldiğinde, Avrupa borsalarında satış vardı. O sırada BIST-100 endeksi de geri çekilme yaptı ama 80 binin altına inmedi.

Avrupa’da kredi koşullarında iyileşme var ve insanlar kredi çekerek harcamaya başlamışlar . aslında bu haber olumluydu fakat, piyasa şöyle düşündü; “Madem insanlar artık kredi kullanıyorlar, bu durumda Avrupa Merkez BAnkası (AMB) daha fazla genişleme yapmaz, o zaman satalım”.

Bildiğiniz üzere yarın AMB’nın toplantısı var. Bu toplantıda AMB’nın parasal genişlemeyi artırabileceğine dair bir beklenti vardı ve bu da borsaları yukarı çekiyordu. Dolayısıyla yarınki toplantı sonuçları önemli olacaktır. Öte yandan bizim Merkez Bankamızın da PPK toplantısı var. Bu toplantıdan kimse faizde bir değişiklik beklemiyor. Merkez Bankası daha önceki toplantıda yaptığı açıklamalara benzer açıklamaları yapacaktır. Çok fazla bir sürpriz beklenmediği için piyasalar üzerindeki etkisinin de güçlü olması beklenmiyor.

Teknik olarak bakıldığında BIST-100 endeksi 80 bini aştı ve üzerinde kapanış yaptı. Bu durum yukarı yönlü hareket isteğini açıkça ortaya koyuyor. Endeks için yeni destek yukarı kaydı ve 79.500 seviyesine yükseldi. Daha önceki yorumlarımda da vurguladığım üzere, seçim belirsizliği konusunda piyasa olumsuz değil ve çok büyük bir olasılıkla bu seçim sonrasında bir hükumet kurulacağı düşünülüyor. FED’in faiz artırma baskısı da çok hafiflediği için son iki üç haftadır pozitif bir  ayrışma yaşıyoruz. Hissede olanlar bence beklemeye devam etmeliler. Satış sinyalleri alacak olursam sizlerle paylaşırım.

DOlar/TL kuru bu sabah 2.9015 seviyelerinde bulunuyor. Dün bir ara 2.88 ‘li seviyeleri gördü. Bugünkü PPK toplantısı sonrasında doların izleyeceği yön önemli olacaktır. Bu aşamada dolar için 2.92-2.94 aralığını direnç bölgesi olarak verebiliriz. 2.88 seviyesinin altında günlük kapanış yapması durumunda 2.85’e kadar gerileyebilir. Şimdilik dolarda yeni bir yukarı trendin başlaması olasılığı zayıf görünüyor. En fazla 2.88 ile 2.94 aralığında dalgalanma bekleyebiliriz.

Altının onzu yeniden 1176 dolar seviyesine yükseldi. 1.160-1.165 aralığında önemli bir destek oluştu. Yeni bir yukarı harekette altın 1.190-1.210 aralığını zorlayabilir. Gram altında ise 107 ile 112 TL aralığında dalgalanmanın devam etmesini bekleyebiliriz.

Herkese bol kazançlı bir gün olmasını diliyorum.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir