Bir duayeni uğurladık

Önceki gün büyük gazeteci, yazar ve eski milletvekili duayen Çetin Altan’ı kaybettik.

Hayatı boyunca ülkede demokrasinin oturduğunu görmek istemiş, hayatını buna adamış ve son nefesini vermeden önce de “Bu ülkede demokrasiyi görmeden gidiyorum” demiş.

Dün Çetin Altan büyüğümüzün cenazesi Teşvikiye Camii’nden kaldırıldı. Mehmet Altan hocamızın acısı büyüktü ve gözlerinden okunuyordu. Hayat öyle göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ki; dün bunu bir kez daha yaşadım. 2007 yılında canım babam İsmail Erdinç’i kaybettiğimde yaşadığım duyguların izini Mehmet Altan’ın yüzünde yeniden okudum. Çetin Altan yaşlanmış olsa da beklenen bir hayata veda ediş olsa da, insan konduramıyor. Asıl acıyı sevdiğinizi kaybettikten sonra, etrafınız dağıldığında yaşıyorsunuz.

Birçoğunuzun bildiği üzere Çetin Altan üstadın oğlu Prof. Dr. Mehmet Altan ile yaklaşık bir yıldır BUGÜN TV’de “Hesap-Kitap” isimli bir program yapıyoruz. Konumuz ekonomi ama dün Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındıktan sonra, her insanın kendi hayatı için de bir hesap kitap yapmasının ne kadar önemli olduğunu namazı kıldıran imam çok güzel şekilde ifade etti. Çetin Altan’a Allah(cc)’dan rahmet sevenlerine de başsağlığı ve sabır diliyorum.

***

Piyasalara Çin dopingi

Son günlerde piyasalardaki hareketler arttıkça yatırımcılardan da çok sayıda soru geliyor. Dün Çin’den gelen faiz indirimi piyasalarda coşkunun artmasına neden oldu. Önceki gün de Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin açıklamaları piyasalara olumlu yansımış ve dolar/TL kuru 2.86 seviyelerine gerilemişti. Sadece bizim piyasalar değil küresel hisse senetleri ve emtia grubu da bu gelişmelerden olumlu etkilendi.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir