Ralli Sonrası Kısa Bir Analiz..

Endeks dün yüzde 4-5 arasında bir getiri ile açıldı. Ben 82.500 civarı bekliyordum ama açılış daha güçlü oldu. Endeksin sert bir kâr realizasyonu ile karşılaşmasını beklemiyorum.

Bugün için en önemli destek 82.500 civarında bulunuyor. Bu seviyenin altını, anormal bir gelişme olmadıkça beklemiyorum. Endeks dünü 83.693 seviyesinden kapattı.  En önemli destek 81.750’de bulunuyor. Bu seviyenin altında bir kapanış olasılığı çok zayıf. Ama eğer olursa, çok fazla olumsuz gelişmeler olmuş demektir.

Piyasa bugün açılış sonrasında 83.300 ile 84 bin aralığındaki 700 puanlık bantta dalgalandı. Bugün endeksin güne biraz yukarı yönlü bir açılışla başlamasını bekliyorum. Şimdilik 82.750 aşağı geçilmedikçe sorun yok.  82.900-83.500 aralığında alım düşünülebilir.  Endeksin 84 bini aşarak 85-86 bin aralığına kadar yükselmesi olasılığını yüksek görüyorum. Şu an piyasaları terse çevirecek tek olay, yeni dönemde Ekonomiyi Ali Babacan’ın haricinde bir ekibe devredilmesi olur.

Bu konuda oluşacak söylentiler veya haberler piyasa üzerinde çok sert etki gösterir. Bunu gözden kaçırmamak lazım. Bu konuda çok olumsuz bir haber gelmesi durumunda piyasa aniden satışa geçebilir ama bu tür zamanlarda haber seans içinde gelmiş ve millet panik içindeyse, siz panik yapmayın derim.

Dolar/TL kuru dün bankalar arası piyasa açılır  açılmaz 2.76 seviyesine kadar düştü fakat bir saat sonra tekrar toparladı. Şu an dolar ne yöne gideceğine karar vermeye çalışıyor. 2.85-2.86 aralığının üzeri çok zor. Bu yüzden özellikle 2.83-2.84 aralığında satış baskısı oluşabilir. Doların önümüzdeki günlerde geri çekilmesi devam edebilir. Eğer Babacan ve ekibi yeniden ekonomi dümenine geçecek olursa 2.70’lere kadar ineriz. Fakat bu ekiple devam edilmezse, doları yeniden 2.95’de görürüz.  Şu an için dolarda genel yönün kısa vadede aşağı olacağını, yukarı hareketlerde 2.85 civarının direnç oluşturacağını düşünüyorum. Şu sıralar dolar/TL’de 2.85 civarı Sat, 2.78 civarı Al şeklinde trade denenebilir.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir