Mahfi Eğilmez – Türkiye Negatif Ayrışıyor

2003 yılından bu yana Türkiye’de tek parti (AKP) iktidarı var.

Geçmişteki bütün tek parti iktidarlarında olduğu gibi AKP de ilk döneminde (2003 – 2008 arası) başarılı bir ekonomik performans ortaya koydu. Ekonomik performansı ölçmek için birçok gösterge kullanılabilir ama bunlar içinde durumu en açık biçimde gösteren gösterge kişi başına gelirdir. Kişi başına gelir artışı aynı zamanda refah artışının da bir göstergesi olduğu için önemlidir.

Aşağıdaki grafik AKP’nin iktidara gelmesinden önceki yıldan başlayarak bu ilk dönemde Türkiye’de ve dünyada kişi başına gelirin nasıl arttığını gösteriyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Mahfiegilmez.Com)

“Mahfi Eğilmez – Türkiye Negatif Ayrışıyor” ile ilgili 1 yorum

  1. Ali Babacan bu AKP tayfasından ayrılmadan ve bakanlıgı süresince hep tek lafı tekrarladı durdu GÜVEN olmazsa bu konularda ileri geri günlük hablerle dalgalanma sürer gider işte bugünü anlatan ve hepte geçerli olacak tek konu bu güven yok parada bu dalgalı ortamda bir gün deger kaybeder bir gün kazanır ekonomi yazanlara malzeme verir keşke Güven olsada yatırım olsa bu gidişle taksimin göbegine fabriak yapacagım diyene keşke yapta gel orasıda olsun denecek görürsünüz.
    İyi hafta sonu dilerim.SONUMUZ HAYIR OLSUN

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir