FED Küresel Gelişmeleri Dikkatle İzleyecek

Dün akşam FED kararı saat 21:00’de açıklandı. O saatte yaptığım canlı yayın (hangout ve youtube) sırasında FED kararını ayrıntılı bir şekilde değerlendirdim. Dolayısıyla bugün çok ayrıntıya girmeyeceğim (Yayını buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=iqHZiuLCAxw ).

FED faizleri aynı seviyede bırakırken, daha önceki açıklamalarına benzer açıklamalar yaptı ve küresel ekonomilerdeki gelişmelerin ABD ekonomisi üzerindeki etkisinin dikkatle izleneceğini söyledi. İlk anda piyasalar farklı reaksiyonlar verseler de bu sabah itibariyle ABD future endeksleri ve genel olarak Avrupa borsaları artıda bulunuyor.  Dolayısıyla,  bizim borsa da sert bir yükselişle açıldı ve şu an 72.800 seviyesinde bulunuyor. Dün 71.900 civarından kapanmıştı. Yani, düne göre bin puan yukarıda bulunuyor.

Dün akşam canlı yayında da belirttiğim üzere, genel olarak hisse pozisyonlarının korunmasında fayda var. Çünkü endeks 73 bin seviyesindeki direncine yakın bulunuyor ve bu direnci yukarı kırarsa hedefi 74-75 bin aralığı olacaktır. Bu aşamada genel olarak bankacılık hisseleri de olumlu bir seyir izleyebilirler. Son BDDK kararları banka kârlarının geçen yılın ilk üç aylık dönemine göre daha yüksek olmasını sağlayabilir.  Endeksin bugün için 71.500 seviyesini destek yapacağını, 72 bin ile 73 bin aralığında hareket edeceğini düşünüyorum. 73 bin 60 dakikalık grafiklerde yukarı geçilirse ve üst üste iki bar boyunca 73 bin üzerinde kalırsa  73 binin yukarı kırıldığını söyleyebileceğiz. bu durumda hedef 74-75 bin aralığı olacaktır.  Aşağı yönde her an risk oluşabilir. Çünkü şu an bizim piyasa dışarıya göre hareket ediyor. Dışarısı yukarı giderse biz daha fazla yukarı gidiyoruz, dışarısı aşağı giderse biz daha az aşağı gidiyoruz. Bu durum kısa vadede benzer şekilde devam edecektir. Özellikle 71.500 desteğinin aşağı kırılmaması önemlidir. Bu seviye aşağı kırılmadıkça, seans içindeki geri çekilmeler düzeltme şeklinde kalacaktır. Ama ani bir olumsuz haberle 71.500 altında kapanış olursa, endesin yeniden 70 binlere kadar düşmesi söz konusu olur. Fakat şu an  bu risk düşük görünüyor.

DOlar/TL kurunda ise geri çekilme var. 2.9850 seviyesinde bulunuyor. 3 TL seviyesi net bir direnç oldu. Olumsuz bir gelişme olmadıkça doların önümüzdeki bir hafta içinde 2.95-2.97 aralığına kadar gerilediğini görebiliriz.

Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir