Kısa Bir Piyasa Bakışı

Dün gece youtube’dan webinar yayını yaptım ve bu sabah bir toplantı erken çıkmak zorundayım. Dünkü yayını burayı tıklayarak izleyebilirsiniz.

Borsada dün artı kapanış vardı ama genel olarak zayıf seyretti. Bugün çok önemli bir haber olmadıkça dünküne benzer sıkışık ve yönsüz bir hareket beklenebilir. Bu aşamada, ABD endeks future’ları artıda bulunurken, Asya cephesinde Çin, Japonya artıda bulunuyor. Hong Kong ise %0.79 ekside. Aşağıdaki grafik bu sabah itibariyle son durumu gösteriyor.

dunya borsalari-22 nisan 2016

Borsanın bir süre daha 86.700 seviyesini direnç yaparak, 85 bin ile normalde 86.300 aralığında dalgalanmasını bekleyebiliriz. Şu an lüresel olarak risk iştahı hala yüksek görünüyor. VIX endeksi dibe yakın seviyelerden dün bir miktar yukarı hareket yaparken, dow ve S&P değer kaybetti. BU sabah Asya cephesindeki genel olumlu hava nedeniyle ABD endekslerinin future’ları yukarıda bulunuyor. BIST-100 için günlük destek 84.850 seviyesinde bulunuyor ve benir süre konsolide yani yatay hareket görme oalsılığımız yüksek. Bunun ardından endeks yukarı hareket deneyebilir ama önemli olan 86.700 direncinin üzerinde kapatıp kapatmadığı olacaktır.

Dolar/TL kuru ise faiz kararı sonrasında 2.81 civarını gördükten sonra, ikili bir dip yaptı. Dolar endeksi (DXY)’nin de dün Avrupa Merkez Bankası kararı sonrasında önce çok sert aşağı sonra da  Draghi konuşmaya başlayınca çok sert yukarı hareket yaptığını gördük. Bu cephede görünen o ki; DXY endeksi 93.94 aralığında dip oluşturmuş durumda. ABD endekslerinin de zirvelere yakın olduğunu düşünürsek dış piyasalarda da konsolide bir hareket beklenebilir. Videoda daha ayrıntılı analizi bulabilirsiniz…

Bol kazançlı bir gün olması dileğiyle… paranız sağlığınızı bozmasın…

“Kısa Bir Piyasa Bakışı” ile ilgili 1 yorum

  1. Hocam merhaba sitenizde bulunan eğitici bültenle ilintili eklenti çalışmıyor. Bültene nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir