Atilla Yeşilada – Dünya tökezleyecek, fatura bize çıkacak

Harika bir bahar günü, bir yandan penceremden yavru kedilerin bahçemde yemlere gelen yavru kuşları pençeleri ile paramparça etmesini seyrederken, öte yanda da Internet’te Davutoğlu Krizi’nin AKP’yi yerle yeksan etmesini okuyorum.

CD’de Itri, MP3 player’da Şopen çalıyor, ama ben kulaklık taktım Clash dinliyorum. Tabii keyfim fani olaylardan kaynaklanmıyor, AKP’nin akibetinin ANAP’dan beter olacağını yıllardır yazdım durdum, bence yenilik yok. Yavru kediler ve kuşlar arasında ikilem (hangisinin tarafını tutayım?) ise Tabiat Ana’nın insafsızlığı başlığında ayrı biz yazıda yerini bulacak. Keyfimin sebebi dünya ekonomisinin yeniden tökezlemeye başlayacağı saptamasını yapmam. Yılbaşından bu yana dünya ekonomisi ve piyasalar hususunda iymserdim, bu duruş üstüme oturmayan bir ceket gibiydi, kaşınıp duruyordum. Şimdi gerçek halime döndüm, efsaneler yaratmaya hazırım.

Aslında teknik olarak haklı çıktım. Markit ve JP Morgan’ın düzenlediği küresel bileşik PMI anketi Nisan’da A/A 0.1 puan yükselerek 51.6 puan oldu. 50 ve üzerindeki değerler ekonomik aktivitenin genişlediğini gösteriyor. Tabii, bu düzey çok zayıf bir büyümeye işaret ediyor, ama anketi değerlendiren Markit ekonomisti ilerleyen aylar için umutlu. Yeni siparişlerdeki artış ve imalat sanayinin zaman içinde dirilmesi sayesinde dünya ekonomisinin yaz aylarında hız kazanmasını bekliyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir