Atilla Yeşilada – Para politikası ile idam sehpasına götürülen ekonomi

Değerli Abilerim, bu para politikası ile Türkiye’yi yüksek enflasyon, düşük büyüme ve finansal istikrarsızlığa mahkum ediyorsunuz. Adım adım idam sehpasına sürükleniyoruz, vazgeçin.

Dün yapılan TCMB analistler toplantısından gelen notları okuyorum, Merkez’in ilk önceliklerinden biri daha etkin bir iletişim stratejisi kurmak olacakmış. Çok kolay, “Bu ay Ankara’dan şu emir geldi, biz de gereğini yapacağız” diye gerçeği söyleyin, olsun bitsin.

Zaten artık kimse TCMB’nin bağımsız olduğuna inanmıyor, bari her ay faiz indirmek için değişik bir yalan uydurmak zahmetinden kurtulun ve hem vicdanınız hem de itibarınızı ayaklar altına almayın. Hem Külliye’den gelen emirleri uyguladığınız için size kim kızabilir ki? Koskoca başbakan devrildi bu ülkede uyumlu olmadığı için.

Hani bir deyim vardır, “oğlum sana söylüyorum, gelinim sen anla” diye, ben de aslında bu makalede Türkiye’de para politikasını yöneten Külliye duvarları arkasına gizlenen o dev stratejik dehalara sesleniyorum, PPK’ya değil. Değerli Abilerim, bu para politikası ile Türkiye’yi yüksek enflasyon, düşük büyüme ve finansal istikrarsızlığa mahkum ediyorsunuz. Adım adım idam sehpasına sürükleniyoruz, vazgeçin.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir