Atilla Yeşilada – AKP’nin yerli ve milli sanayi projesi

Bu hükümet programı ile ancak yerli olunur, fakat asla milli olunamaz. Ebediyen kilosu 5 dolardan satıp, 200 dolardan ithalata mahkumuz dostlar.

Uzun süre bekledim, belki bir Odin’in kulu çıkar yazar da beni bu Cehennem azabından kurtarır diye, ama olmadı. Kimse Yıldırım hükümetinin ekonomi programını eleştirmedi hatta övmedi bile. Varsa yoksa Mehmet Şimşek! Sanki daha Kabine’ye yeni girdi de mucizeler yaratacak. Sonunda yetkilerinin yarısı alındı ve etrafı Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekçi gibi düşük faiz hastaları ile çevrilerek hareket alanı kısıtlandı, yatırımcının da AKP’nin ekonomik programına ilgisi bitti.

Ama benim bitmedi. Size Türkiye’yi çok zor bir dönemin beklediğini yazdım. Dışarda Fed’in faiz artırımı yaklaşıyor, içerde Nisan dış ticaret dengesinde aylık enerji dışı açığın artmaya başladığını gördük bile. Nisan’da turist girişleri %28 azaldı, gelirler herhalde %30-35 daraldı. Bankalar feryat-figan, kar edemedikleri için daha fazla kredi verecek halleri yok. Böyle zor bir ortamda bir tek ekonomist sormaz mı ya, bu hükümet ne yapacak diye?

Üstelik yeni hükümetin öylesine iddialı bir ekonomik programı var ki! Abartıyorum sanılmasın diye Star Gazetesi’nde manşete çıkan haberden vereyim müjdeyi:

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir