Atilla Yeşilada – AKP holding oluyor

RTE, bir yandan Temmuz’da MHP kurultayı sonrasında TBMM’ne gelecek başkanlık projesi ile yargı ve yasamayı da kontrol altına alma çabasına start verirken, öte yanda da Tek Adam iktidarı için zemini şimdiden hazırlıyor.

Reiz, devlet ve ekonomi ile ilişkisini yeniden şekillendiriyor. Askerin teröre karşı mücadele esnasında işleyebileceği suçlardan dolayı sivil mahkemelerde yargılanamaması bu yeni ilişkinin basında çok tartışılan ipuçlarından biri, ama derinde çok daha ilginç ittifaklar kuruluyor. Ekonomide ise tepede AKP’nin holding, kamu bankaları ve TCMB’nin finans ayağı, seçilmiş şirketlerin ise bağlı iştirak işlevi ifa edeceği yeni bir modelin TBMM’ne Ramazan ayı içinde sunulacağını göreceğiz.

Ben uydursam, kafayı yedi dersiniz ama, Sedat Laçiner ve Hanefi Avcı gibi derin devleti gerçekten çok iyi tahlil eden isimler, AKP’nin Gülen’cileri tasfiye etmek için yargıda Milli Damar adlı ulusalcı tandanslı bir ekip oluşturduğunu, polis ve MİT’de ise sol geçmişli bireylere yüksek görevler verdiğini iddia ediyor. Laçiner’e göre, güvenlik içindeki yeni örgütlenme yanlız Paralel değil, tüm cemaatlere karşı çok insafsız davranacak. Türkiye’de masum sivil örgütlenmeden sonra dini örgütlenmenin de beli kırılarak, Tek Adam’a biyat zihniyetinin yolu asfaltlanacak. Millet tam anlamıyla Devlet’i simgeleyen Reiz ve Çevresi’yle bire-bir muhatap edilecek. TSK ise milli savunma sanayinin geliştirilmesi ile uzun zamandır arzu ettiği yüksek teknoloji donanımına kavuşacak, PKK ile istediği yerde istediği yöntemle mücadele edecek, diplomaside yeniden sözü geçen bir kurum konumuna gelecek. Öte yanda, AKP’nin OYAK’ta yaptığı partileştirme operasyonu bu teorinin zayıf tarafı. Tabii, bu operasyon TSK onayıyla da yapılmış olabilir, sonuçlarını görmeden bir şey söyleyemeyiz.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir