Mahfi Eğilmez – Brexit’ten Sonra

Oylama öncesindeki anket sonuçları Birleşik Krallığın Avrupa Birliğinden ayrılma olasılığına yüzde 49 ağırlık veriyordu.

Bu eğilimlerin etkisiyle Sterlin ve Euro prim yapıyor, Dolar geriliyordu. Oylama öncesinde 1 USD 1.14 Euro paritesine ve 2.88 TL kuruna kadar gerilemişti.

Oylama, anketlerin tersine gerçekleşerek Brexit kararıyla sonuçlandı. Daha ilk sonuçlar alınırken Dolar ve Altın hızla yükselmeye, Sterlin ve Euro hızla gerilemeye başladı. Brexit oylaması öncesinde yazdığım analiz yazısında sunduğum tabloya bir sütun ekleyerek olanları da göstereyim (http://www.mahfiegilmez.com/2016/06/brexit-fed-doviz-ve-altn.html).

Brexit Olursa Brexit Olmazsa Brexit Oldu
Pound Sterlin Değer kaybeder Değer kazanır Değer kaybetti
Euro Değer kaybeder Değer kazanır Değer kaybetti
Dolar Değer kazanır Değer kaybeder Değer kazandı
Altın Değer kazanır Değer kaybeder Değer kazandı
TL Dolara karşı değer kaybeder, Pound Sterlin ve Euroya karşı muhtemelen değer kazanır. Dolara karşı değer kazanır, Pound Sterlin ve Euroya karşı değer kaybeder. Dolara karşı değer kaybetti, Pound Sterline karşı değer kazandı, Euroya karşı durum pek değişmedi.

Son sütun Brexit kararından sonra olanları gösteriyor. Bu sütunda anlattıklarım kısa vadede gerçekleşenler. İlk anlardaki hızlı reaksiyonlar zaman ilerledikçe duruldu.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Mahfiegilmez.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir