Ali Ağaoğlu – İngiltere depremi ne kadar sürer?

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı piyasalara ‘Kara Cuma’ yaşattı.

Brexit depremiyle bir süre daha sallanırız. Pound 1.3325 seviyesi kritik. Tek kazanan altında düzeltme gelebilir. Dolar 2.89-2.95 bandında dalgalanır. Ancak uzun bayram tatili nedeniyle gelebilecek satışlarla 2.86 test edilebilir.

Para birliğinde olmayan İngilizler, 23 Haziran’da yapılan oylamada AB’den de “Ayrılalım” dediler. Kabul; ben dahil; herkes Brexit oylamasını hafife aldı. Kamuoyu yoklamaları, Jo Cox’un hunharca öldürülmesinden sonra “Bremain (kalalım)” cephesinin öne geçtiği sonucunu açıklamaya başladılar.

Kötüsünden “kitlelerin ortak aklı” veya “görünmez el” meseleyi halleder ve İngiltere AB’de kalır diye düşünüldü ve bu olasılık fiyatlandı. Yoksa oylama öncesinde dolar/pound paritesi 1.50’lere ya da FTSE 100 endeksi 6.380’lere yükselir miydi?

“Ayrılalım” kararından (Brexit) sonra pound, dolar karşısında 1.3230’a (1985 yılından bu yana en düşük seviyesine) kadar gerilerken, FTSE 100’de 5.789’a kadar indi. Referandum öncesi böyle bir sonuç beklenmediğinden fiyatlama çok sert oldu.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Vatan Gazetesi)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir