Seans İçi yorum… 22 Eylül 2016 – 14:45

Sabah verdiğim yorumda, Merkez Bankası’nın toplantısına ilişkin olarak, 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğimi belirtmiştim. Zaten genel olarak piyasalar da aynı şeyi bekliyordu. Beklenen sonuç ortaya çıktığı için, piyasalar üzerinde çok net bir etkisi olmadı. Borsa ikinci seansa hafif bir gerilemeyle başladı.  Dolar 2.9450’li seviyeleri gördükten sonra hafif bir yukarı eğim içinde bulunuyor ve dengeli hareket ediyor.

BORSA

Teknik olarak bir değerlendirme yapacak olursak, sabahtan bu yana endeksin çizdiği seyir sağlıklı bir yükselişe işaret ediyor. Endeks şu an 79.300 seviyesinde bulunuyor. 79.400 civarında bir direnç var. İlk denemede burayı kırmadı. Büyük olasılıkla ABD borsalarının açılmasını bekliyor. Şu an ABD vadeli endeksleri %0.35 yukarıda bulunuyor. Dış piyasalarda da genel olumlu havanın devam ettiğini görüyoruz. Avrupa’da da yüzde 2’yi geçen yükselişler var. Endeksin 79 bin seviyesini destek yaparak yükselişine devam etmesini bekleyebiliriz. Bu tür yatay ve hafif yukarı eğimli zamanlarda aniden gelen alımlarla endeksin 300-500 puan arasında artış yaptığını görebiliriz. Dış piyasalarda bozulma olmazsa, seans sonuna doğru ekstra alımlar gelebilir. Bugün ABD’den işsizlik başvuruları ve konut fiyat endeksi verileri açıklanacak.  Veriler çok olumlu gelirse ABD endeksleri geri çekilebilir. Bu durumda bizim piyasada da geri çekilme görebiliriz. Ama genel yukarı eğimli trendin dönüş yapıp düşüş trendine girmesini beklemem.

DOLAR

Dolarda yatay seyir hakim. Sabah verdiğim yorumda pek bir değişiklik yok. Şu an en güçlü direnç 2.9650 civarında bulunuyor. Bu seviyeyi en azından bugün ve yarın geçmesi zor. Yeniden 2.9450 seviyelerine gerileme olursa, bu seviyeyi aşağı kırabilir. Bu durumda 2.92-2.93 arası destek seviyesi olacaktır.

Bu akşam, finansal okuryazarlığı artırmak adına sorularınızı cevaplayacak olduğum bir youtube yayını yapacağım. Yayın linkini twitter’dan duyuracağım. Saat 21:0=’de başlayacağız. Saat 20:45 gibi twitter linkini gönderirim.

Sağlıcakla kalınız….

“Seans İçi yorum… 22 Eylül 2016 – 14:45” ile ilgili 1 yorum

  1. Hocam İSDEMİR(İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş.yi de değerlendirebilir misiniz?

    bu şirketin %5 hissesi şirketin çalışanları ve emeklilerine ait ve binlerce kişi bu hisseler yükselir mi diye bekliyor.

    şirketin hisseleri sizce yükselir mi?

    bu şirket ulusal pazara girer mi?

    değerli bilgilerinizi paylaşırsanız binlerce kişi için faydalı olur.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir