Atilla Yeşilada – Fed gümbür gümbür geliyor

Sevgili Yiğit Bulut’un haklı olmasını ve bugün TCMB PPK’nın faiz indirimlerine son vermesini dilerim can-ı gönülden, çünkü yıl sonunda Türkiye için bir tsunami başlayacak.

Fed’in faiz artırımı artık gümbür gümbür geliyor. Bence TCMB yalnız bugün değil, Fed’in Aralık kararı ve 2017 yol haritası belli oluncaya kadar da parasal gevşemeye son vermeli, yoksa dolar/TL’yi 3.30-3.40’lardan toplarız.

Konumuzla kısmen alakalı ama yine de yazayım: Bugün gazeteciler Draghi’nin ağzından AMB tahvil alım programının 2017’deki akibeti hakkında laf almak için çok çabalayacaklar. Programın sürmesi lazım, yoksa Euro değer kazanır ve başta Bund’lar tüm Euro-bölgesi DİBS getirileri yükselmeye başlar. Bu durumda zaten her an %2.00 veya ötesine gitmek için antreman yapan ABD 10 yıllık DİBS getirileri de sprint atar ve Gelişmekte Olan Piyasalar (GOP, Ülkeler = GOÜ) rallisi yatar. Draghi’nin ağzı çok iyi laf yapıyor, ama yatırımcılar da biliyor ki başta Alman MB (Bundesbank) Başkanı Jens Weideman olacak anal-retentive hıyar olmak üzere bir çok tuzu kuru Kuzey’li üyenin temsilcileri tahvil alımlarının artık durmasını istiyor. Eğer Draghi lafı çeviremezse Euro/dolar 1.12-1.15 olur, Fed çok rahat faiz artırır.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir