Haftaya Başlarken Piyasalar

Bu haftaya başlarken piyasaların geneline ilişkin yorum ve analizlerimi ve daha fazlasını bulabileceğiniz bilgileri hafta sonunda yazdığım eğitici bültende anlattım. Bu bülteni indirmek için burayı tıklayınız.  Piyasalar haftaya yine olumsuz bir görünümde başladı. Gece geç saatlerde FX piyasalarında 3.2350 civarına kadar gerileyen doların bu seviyelerde desteği vardı ve destekten yukarı dönüş yaparak 3.27’leri gördü. Şu an 3.2669 seviyesinden işlem görüyor. Dolar üzerindeki yukarı yönlü baskı devam ediyor. Dolardaki geri çekilmeler cılız kalıyor ve bu aşamada cılız kalmaya devam etmesini de bekliyorum.  Dolar için bu haftaki dalgalanma bandı olarak 3.20 ile 3.30 aralığını verebiliriz. 3.28’in üzerinde bir kapanış doları 3.30’un üzerine taşıyacaktır. 3.30 seviyesi görülürse daha önce o seviyede direnç oluştuğu için satış baskısı gelecektir. O seviyelerde satıp yeniden düştüğünde alım düşünülebilir. Doların bugün için dalgalanma bandı olarak 3.25-3.30 aralığını vermek mümkün. Doların yukarı yönlü trendinin değişmesini gerektirecek bir gelişme şu an için yok. DXY endeksi değer kazandıkça dolar da değer kazanıyor. Elinde bulunduranlar  beklemede kalabilirler.

Borsa ise güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra az önce 75 binin altına geriledi ve şu an 74.850 civarında bulunuyor. Endeksin bu hafta ne tür hareketler yapabileceğine ilişkin görüşlerimi bültende anlattım. Bugün için endeks geriliyor. Desteği ise  74.000-74.500 aralığında bulunuyor. Şu an talebin zayıf olduğunu görüyoruz. Aslında ne olursa, endeksin yukarı yönlü güçlü hareketi olur konusunu bültendeki yazımda anlattım. Şu an borsada genel hava olumlu değil. 75.800’lerde alım önerdiğimde alım yapıp 77.000 yukarı geçilince satanlardan nerde alalım şeklinde sorular geliyor. Bence bir süre daha alım için aceleci olmamak lazım. Çünkü bu aşamada haftaya başlarken de aşağı baskı daha güçlü görünüyor. Endeksin sağlıklı yeni bir harekete başladığını söyleyebilmek için endeksin 75.500’ün üzerinde kapanış yapması ve 60 dakikalık barlarda en az 100-120 milyon lot hacim görmemiz lazım.

Altın ise onz bazında 1250 dolar desteğini aşağı kırdıktan sonra 1210 olar seviyelerine kadar geriledi. Normalde 1250 dolar seviyelerindeki desteğinde tutunmasını bekliyordum ve bunu daha önceki yazımda belirttim. Altın aslında Trump’ın piyasalardaki algılanışına ilişkin ipuçları da veriyor. Altının 1250 doların altına düşmesindeki temel sebebin, Trump’ın korumacılık politikalarının küresel ekonomilerde resesyon ve depresyona yol açması endişesi olduğunu düşünüyorum. Korumacılığın yol açabileceği sonuçları eğitici bültende değerlendirdim. Altındaki gerileme 1200 dolara kadar devam edebilir ama 1200 doları aşağı kırarak düşüşünü devam ettirme olasılığını düşük görüyorum. Çünkü kroumacı politikalar resesyon riski yaratsa da ABD için önümüzdeki dönemlerde kamu harcamaları yoluyla canlanma ve enflasyonda da artış göreceğiz. ABD’de enflasyonun artış trendine girdiği bir ortamda altının da trendinin yukarı olması beklenebilir.

Bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir