Atilla Yeşilada – Suriye’de yazılmayan gerçekler

Bu sosyal medya olayına takılmam çok iyi oldu.

Okurlarımın benden nefret ettiğini zaten yolda karşıma çıkıp gırtlağıma sarılanlardan biliyordum, ama ben ilmi metoda inanan bir ekonomist olarak anektodal veri ile çalışmayı sevmem. Tasnif ederek, medyan, standart sapma ve varyans çıkartarak sonuç almayı tercih ederim. Sosyal medyada 30 bin kişiyi aşan nefret edenlerim sayesinde artık beni niye sevmediğinizi çok iyi biliyorum.

İşte çıkardığım istatistikler:

%25:  Ekonominin “e”sinden anlamıyor.

%22:  Siyaseti Harry Potter mantığı ile inceliyor, her okuduğumda kıçını tekmeleyesim geliyor.

%21:  AKP’den nefret ediyor.

%20:  AKP’ye yalakalık yapıyor.

%19:  Ayyaş pezevengin biri, gençlere kötü örnek oluyor.

%18:  Tipi bozuk, sesi içimi gıcıklıyor, gördüğüm yerde yüzüne yumruğu yapıştırmak istiyorum.

%17:  Borsa hakkında yazdığı her şey yanlış çıktı, bütün paramı kaybettim.

%16: Bu CIA maşası provakatör niye hala Silivri’de değil, hükümet uyuyor mu?

Sizden aldığım “input”tan cesaret alarak, bugün yine siyasetten ne kadar anlamadığımı  ispat etmeye karar verdim.  Konumuz, sevgili çocuklar, Suriye. Öyle dolaplar dönüyor ki, ancak benim gibi öküzün altında buzağı olmayacağını bildiği için hiç hayvanı yerinden kaldırmaya zahmet etmeyen düz mantıklı bir budala çözebilir.

Önce, ben hükümetin Suriye politikasını sonuna kadar destekliyorum. Ha, TSK’nın Suriye’de bulunmasını zorunlu kılan hataları sonuna kadar eleştiririm. Mesela DEAŞ militanlarını ülkeye biz soktuk, daha doğrusu göz yumduk. Suriye Kürtleri ile de dost olabilirdik, ama geçmişe mazi, yenmişe kuzu, kardeşim. DEAŞ artık politik bir yapı olarak tarihe karışmak üzere. Biz onun Suriye’de boş bıraktığı coğrafyada ayak izimizi bırakmazsak, yerini İran –Esad  ortaklığı ve PKK klonu PYD-YPG dolduracak. Türkiye’nin ticari ve siyasi olarak Sünni Arap ülkeleri ile bağı kesilecek, sokaklarımızda terör fink atacak. PKK güdümünde Suriye Kürt Federe Devleti bizim Kürt kardeşlerimizi ayrımcılığa tahrik edecek. Sağolsun, değerli hükümetimiz de MHP ilekanka oldu, Barış Süreci mezarda, bölgede fiili sıkıyönetim var, Kürt kardeşlerimiz arasında bu provokasyona kanacakların sayısı artacak.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

“Atilla Yeşilada – Suriye’de yazılmayan gerçekler” ile ilgili 2 yorum

  1. sayın ekonomist ben sizleri 2008 yılından beri takip ederim hiç bir olumlu yazınıza rastlamadım ve bende sizler gibilerin etkisinde kalarak milyonlar kayıp ettim.yıllarca bizleri korkuttular, sindirdiler, kandırdılar, ne kazandık koskoca bir hiç.suriyede abd, fransa, ingiltere, rusya nın ne işi var.onların ne işi var ise bizlerinde o işi olmalı.onların insan ve maddi kayıpları olmuyor mu tabiki oluyor.bu ülkeyi ybir şirket olarak yönetir isen kazanacağın bir hiç.lütfen artık uzaktan kumandan kimde isen lütfen onların güdürümünden çıkın lüften.önemli olan bir partiye tapar gibi bağlanmak değil ülkenin menfaati için inançlarınız için doğru yapanın yapında yeralmaktadır.yoksa yaşayacağızır bir yurt dahi bulamayabilirsiniz.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir