Atilla Yeşilada – Piyasalarda bu hafta: Risk iştahına güvenebilirsiniz

Cuma günü 3,60 direncini yukarı kıran dolar/TL kafalarda “TL cinsinden varlıklarda ralli sona erdi mi?” sorusunu uyandırdı, ama merak etmeyin. Arkanıza yaslanın, küresel risk iştahına güvenin, Türkiye 2-3 hafta daha prim yapar.  Riskleri de sayacağım. Kimseye yatırım önerisi vermiyorum,  siz öyle anlıyorsanız,  kendi hatanız.

Financial Times çok güzel özetlemiş: “Çok uzun zamandır dünya ekonomisinin temelleri bu denli sağlam görünmüyordu, politikacılar suyu bulandırırsa ne yazık” diye. Moody’sin küresel görünüm raporu elimizdeki son global değerlendirme  ki Türkiye gibi Gelişmekte Olan Ülkelerde (GOÜ, Piyasalar = GOP) büyümeyi yüzde 4,8 olarak öngörüyor. Çin’de en azından yılın 4’üncü çeyreğinde yapılacak Komünist Parti Kongresi’ne kadar şöyle ya da böyle büyüme güçlü tutulacak ve kredilerde yavaşlamaya gidilmeyecek. Petrol başta emtia fiyatlarında gerileme olasılığı çok düşük, bu kez OPEC üretim kotaları hususunda işi sıkı tutuyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

“Atilla Yeşilada – Piyasalarda bu hafta: Risk iştahına güvenebilirsiniz” ile ilgili 1 yorum

  1. Valla sayın hocam ben sizleri 2008 den beri izleyen birisiyim keşke izlememiş olsa idim.sizler gibi hep karamsar ekonomistlerin yorumlarını izleye izleye üstüm başımı bırakım vücudumun her tarafı karamsarlık koktu.sizler gibilerin yüzünden servetler kayıp ettim.sene 2008 iz, sene 2017 hala aynı yorumlar aynı yorumlar.kısa vadede belki haklı olabilirsin fakat uzun vadede ülkemizin önü daha da acık olacak.bizleri yıllarca su öcü bu öcü diye korkutan insanların özelliklede siyasetcilerin servetlerine bakıyorum hemen hemen hepsi köşelik.ben siz ve sizler gibilerin bırakın kendine değil ülkemizin gücüne dahi güvenmiyorsunuz.sizler belkide birilerinin paralı askerlerisiniz.NE MALUM..!!!!!!!!! bunu bilse bilse ALLAH bilir. eğer ki öyle iseniz.vay halinize iki dünya da da sizlere huzur yoktur.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir