Kazım Çiloğlu – Uyum yasaları peşi sıra …

Elbette ekonomi dünyasının yakından izlediği, halk oylaması sonuçlarından dem vuruyoruz! Sonuç hayır çıkarsa, bir yorum yapmaya ya da bir endişeye kapılmaya gerek yok, bilinen, denen sistem devam edecek ama sonuç evet çıkarsa, işte o zaman ne olacağını en azından şimdilik bilemiyoruz…

Bu konuda uyum yasalarının çıkarılacağını ve her uyum yasası çıktıktan sonra, hangi meslek gurubunda isek, ona göre durumumuzun netleşeceği ve bundan mutlu ya da mutsuz mu olacağımız ise ayrı bir konu!

Az buz değil, tüm ülke yönetimi ve binlerce yasa değiştirilip, yeni anayasa değişikliğine uyum sağlanacak…

Bu çıkarılan yasalar S, M, L, XL, XXL ya da XXXL gibi her bedene uyacak cinsten olursa, sorun olmayacağı muhakkak ama ya tek beden ya da birkaç bedende olurda, bir kısım sektörlere, dar veya bol gelirse ne olacak?

Nasıl bir yöntemle ve nereye başvurulacak?

17 Nisan tarihinden itibaren, cumhurbaşkanı yeni sisteme göre yetkilerini kullanabilecek, aynı zamanda, iki buçuk yıla yakın bir dönemde de, iktidar partisi 316 milletvekili ile mecliste çoğunluğu elinde tutacak!

Bu demektir ki cumhurbaşkanı, iktidar partisinin genel başkanı olacak ve aynı zamanda da kararname çıkaracak, mecliste ki kanunlarda(!) elbette 2019 seçimlerine kadar, iktidar partisi çoğunluğu tarafından çıkarılacak!

Biz millet olarak çok anlayışlıyızdır, üzerimize bol geleni, kenarlarından diker, dar gelene de, eklemeler yapar, önünden keser, uydururuz ama ya yabancılar?

Hem bedenlerine uygun, aradıklarını bulamayacaklar hem de hatır için(!) para getirip kullanmayacakları bedeni satın mı alacaklar?

Vapurda ki satıcılar bile, önce tek, tek ürünlerini göstererek tanıtıyor, bedelini söylüyorlar sonra da size sunuyorlar…

Tüm bunlara rağmen, gene de elinize alıp, inceliyor ve eğer beğenirseniz, alıyorsunuz!

Bu tür özellikle, seçim, partiler ve uyum yasaları nasıl olacak diye sorulduğunda ya da belirli ve tam belirsiz maddeler de ki kuşkular, dile getirildiğin de ise yasalarla düzenlenecek diye geçiştiriliyor, özellikle de, açık ve net, şöyle olacak diye bir açıklama yapılmıyor…

Bu tür ortada kalan ve tam belirginleşmeyen durumlar, her zaman sermaye için bir çekincedir ve sevilmeyen ortamları beraberinde getirecektir!

Borsanın, dövizin ve her yönde ki faiz ile kıymetli metallerin değerlerinde ki değişimlerde, doğrudan bu bedenlerin uyumu ile ilgilidir!

Sözün özü;

Hangi cinsten ve miktarda olursa olsun, ‘’yerli ya da yabancı sermaye’’, kendi bedenine uygun giysi bulamazsa,  kimsenin kaşı, gözü hatırına ve asla kendi üstüne uymayan bir bedeni laf olsun diye satın almaz!

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir