Atilla Yeşilada – Hormonlu büyümenin sonu uzun durgunluk

Oğlum arabayla Syracuse’den New York’a JFK havalimanına getiriyor, 280 km yol, nasıl sıkıcı size anlatamam.

280 km boyunca orman abi, ulan New York eyaleti be, meskun mekan, Montana değil. Bu ülkede bir tane aklı başında müteahhit yok mu, ormana buldozeri sokup kondo-rezidans yapacak? Beynim dumura uğradı, herhalde belediye de yok bu Odin’in terkettiği eyalette, karayolu kenarına peyzaj da yapmamışlar. Hadi ABD’de özel sektör ölmüş, bir Gathered Rezidans Management (GARM, TOKI) de mi kuramamış Trump bu ormanları dümdüz edecek? Bir de her 10 kmde bir dans eden geyik işaretleri. “Ne iş?” diyorum mahduma. “Çok geyik var baba, yola atlıyorlar, arabalar çarpmasın diye, cezası çok ağır” diyor. “Geyiğe mi?” diye soruyorum, “Yok sürücüye” diyor. “Geyik ve yaban hindisi popülasyonu o kadar büyüdü ki, ormana sığmıyor. Hayda, batmış bu Amerika ya. Bu ülkede evinde pompalı tüfeği, mangalı ve biraz da kömürü olan vatandaş kalmamış mı, bindir aileni jipe, hafta sonu hem av, hem de bedava barbeku.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Vatan Gazetesi)

“Atilla Yeşilada – Hormonlu büyümenin sonu uzun durgunluk” ile ilgili 2 yorum

  1. Amerikalilar gelsinler biz onlari ” terbiye” ederiz kisa zamanda – B.Cekmece ve Silivri sahillerini gezdiririz hafta sonlari yaz mevsiminde – bayilirlar manzaralara . En fazla BBQ begemnezler ise bizde -Ipsaladan Yunanistana giderler taverna izlemeye . E zorla guzellik olmaz canim .
    Bu arada bekliyoruz 4 ceyregi merakla …
    Eline aklina saglik ustat yazi icin !
    Tesekkurler .
    Syglr .

    Bu arada Ali Agaoluna karsi bir olumsuz dusuncemiz yok , amma lutfen Bilgeyatirimci yazarin ismini Attila beyin ismine degistirmesini rica ediyorum . Saygilar,sevgiler

  2. AYDINLAR’a kalkınma beğendirmek olanaksızdır. CHP’nin 1946 yılında kaydettiği %31,9 (rekor) kalkınmaya «müstemleke tipi kalkınma» AKP’nin kaydettiğine «hormonlu» derler. SAYGILAR..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir