Seans İçi Yorum – Dalgalar azalırken – 9/10/17-15:00 –

Bu sabah piyasalar için beklenmedik bir vize haberiyle dalgalı başladık. Fakat sabahtan şu ana kadar yapmış olduğum yorumlarda da vurguladığım üzere, ilk dalganın etkisi geçtikten sonra konsolidasyon başladı ve dolar 3.70 civarında dalgalanmaya devam ediyor. Bu arada Borsanın 100 bin civarında bir süre dalgalanma yapacağını belirtmiştim, fakat endeks daha iyi bir performans  sergileyerek 101 bin seviyesini gördü.

DOLAR

Dolar/TL kuru bu aşamada Vize krizini yansıtan bir hareket yaptı ve 3.68 ile 3.72 aralığında konsolide oluyor. Aslında işin buraya kadar olan bölümü kolay tahmin edilebilir kısmıydı. Bu aşamada vize konusu fiyatlara bence en az %90 oranında girdi ve bundan sonraki süreçte doların yönü, küresel gelişmelere bağlı olarak değişecektir. Dolar 3.67 ile 3.73 aralığında bir kanal oluşturduğu için, bu kanalı hangi yöne kırarsa o yöne doğru en az 3-4 kuruşluk bir hareket yapar. Bu aşamada en azından yarın öğleye kadar olan süreçte 3.75 önemli bir direnç olacaktır ve bir hafta içinde 3.61 ile 3.65 arasındaki boşluk dolabilir. Bu yüzden ilk etkiler geçtikten sonra, normale dönüş sırasında, küresel gelişmeleri takip etmek lazım. Çarşamba akşamı FED tutanakları ve Perşembe günü ABD TÜFE verileri öncesinde dolarda yeniden stres görebilir. Dolayısıyla çarşambaya kadar çok biraz aşağı eğimli ama hafta sonuna doğru yukarı eğimli olabilir.

BORSA

Endeks açılıştaki sert düşüşün ardından toparlayarak 100.250 seviyesinin üzerine çıkarak burayı destek yapmıştı. Bir ara 100 bine doğru gerileyebilirdi fakat 100.250’de tutunmayı başardı. İlk seansın sonuna doğru 101 bin seviyesi görüldü. İkinci seansın başlangıcında biraz geri çekilme olsa da, yeniden toparlanmaya çalışıyor. Fakat bu yazıyı yazarken hafif gerileme devam ediyor. Görünen o ki bugün 101.250 seviyesi direnç olabilir. Endekste şu an seans içi alım yapmak riskli olabilir. Çünkü 100 bine doğru geri çekilme devam edebilir ama büyük olasılıkla endeks 100-101 bin aralığında kapatmaya çalışacaktır. 100.500’ün altında bir kapanış yarın için iyi olmaz. Yarın için 102.500-102.750 aralığında güçlü direnç olduğunu vurgulayalım.

Aşağıdaki grafik VIOP hareketlerini gösteriyor.

Bu arada en uzun vadeli tahvilin faizindeki sert yükseliş, borsanın güçlü bir yükseliş yapmasını engelleyecektir. Aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere cuma günü %11.09’dan kapanan tahvil şu an %11.38 seviyesinden işlem görüyor. Bu artış 10 yıllık kağıtlarda aslında önemli bir kayıp anlamına geliyor. Borsada sağlıklı bir yükselişin başlaması için, bu oranın yeniden geri çekilmeye başlaması gerekiyor.

Sonuç olarak piyasalarda dengelenme devam edecektir. Yarın, piyasalar olumlu başlarsa peşine takılmamak gerekir. Çünkü hazırlıksız yakalanan piyasalar bu tür bir durumu satış fırsatı olarak değerlendirebilir. Bunu da yarın değerlendiririz.

Hepinize bol kazançlı bir gün olmasını dilerim.

“Seans İçi Yorum – Dalgalar azalırken – 9/10/17-15:00 –” ile ilgili 1 yorum

  1. merhaba yasar bey Çarşamba akşamı FED tutanakları ve Perşembe günü ABD TÜFE verileri öncesinde dolarda yeniden stres görebilir. Dolayısıyla çarşambaya kadar çok biraz aşağı eğimli ama hafta sonuna doğru yukarı eğimli olabilir. boyle bir aciklamaniz var galiba fed tutanaklarindan sonra dahada dusebilir gibi siz ne dusunuyorsunuz ?

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir