Bloomberght Ekonomi Zirvesi, Turcomoney Ödülleri ve Piyasalar

Bugün gün boyunca Bloomberght’nin organize ettiği “Ekonomi Zirvesi”nde olacağım.  Önce Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’i, daha sonra da kapanışta sayın Başbakanı dinleyeceğiz.  Gün içinde ise; Gayrimenkul sektörü için özel oturum var. Bireysel emeklilik sistemi ve bankacılık kesimi konusunda ayrı oturumlar yer alacak. En çok merak ettiğim oturum ise, büyük yatırımların mercek altına alınacağı mega projeler oturumu olacak. Bu toplantıdan izlenimlerimi ve önemli noktaları twitter’dan mesaj olarak geçeceğim. 

Akşam saatlerinde ise yazarı olduğum ve Euromoney dergisine karşı milli dergimiz olan  Turcomoney Dergisi’nin 2017 yılı ödül töreni var. Kazım Kılınç bu dergiyi adeta çocuğu gibi görüyor ve büyütmek için elinden geleni yapıyor. O’nun çocuğu saydığımız bu dergiye katkımız devam edecek ve bu törende birçok  başarılı insan, siyasetçi, iş adamı ve firmalara ödül verilecek.

PİYASALAR

Yapmış olduğum youtube yayınlarından sonra mail atan sayısı çok fazla oldu ve şu an 85-90 mail cevap için sırada bekliyor. Bu yüzden cevap alamayanlar lütfen biraz sabretsinler.  Piyasalara ilişkin olarak gelen en önemli soru ise, “hocam piyasalar ile ilgili neden sıkça yazmıyorsun?” şeklindedir. Ben aslında fikirlerimde önemli değişiklik yoksa sıkça yazmıyorum. Ekonomi ile ilgili yazdığım önemli yazı “Spazm ve Emboli Riski” başlıklı yazıydı.  Orada zaten faizlerin tarihi rekorları kırdığını ve dövizde hareketlilik olacağını belirtmiştim. Borsa için ise 110.500 üzerinde boğa tuzağı oluştuğunu belirtmiş ve hacimli satış geldiğini bu nedenle borsada gerileme beklediğimi vurgulamıştım. BIST-100 endeksi dün bir dip yaptı ve yukarı döndü. İşlem hacminde bir miktar artış vardı. 107.500’de direnci var. Bu direnci bu hafta içinde yukarı kırmasını beklemiyorum. Endeks dün 105.267 seviyesinden kapandı. En düşük 103 bin seviyesi görüldü. Bugün olumlu bir açılış bekleyebiliriz. 105.650 civarından bir açılış bekliyorum. Endeks 104.250 seviyesinde desteğe sahip. Bugün 104.500 ile 106.750 aralığında bir hareket bekleyebiliriz. Fakat 107.500 üzeri görülecek olursa, o seviyelerde kar realizasyonları ve satış baskısı görebiliriz.

Dolarda ise 3.97 seviyesini görüyoruz. MB’nın hamleleri yetersiz görünüyor. Bugün Mehmet Şimşek’e bu konuda eminim birçok soru gelecektir. MB’nın iyi niyetli hamleleri var ama maalesef arkalarında siyasi destek yok. Normalde, böyle bir destek olsa kurdaki dalgalanmaları limitleyecek kararların ne olduğunu zaten onlar da biliyorlar. Fakat piyasalar MB’nın elinin bağlı olduğunu düşündüğü sürece dolarda yukarı yönlü baskı devam edecektir. Biz şu an aslında MB’nın düşen kredibilitesinin zararlarını görüyoruz. Dileriz ülke için doğru kararlar bir an önce alınır. Dün gösterge faiz ve 10 yıllık devlet tahvili faizleri yeni zirveleri gördü. Bu durum, borsadaki yükseliş çabalarını da baltalayıcı etki yapacaktır.

Şimdi çıkmak zorundayım.. Hepinize bol kazançlı bir gün olmasını dilerim.

 

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir