Atilla Yeşilada – 2018: Özkaynak bul ya da öl

Atilla Yeşilada’nın bugünkü yazısı

Çılgın bir yılı geride bırakıyoruz. 2017 Türkiye tarihine günü kurtarmak için geleceğin feda edildiği yıl olarak geçecek. Düşünün, ekonomiyi krizden kurtarmak için toplam stoğun nerdeyse %12’si kadar devlet garantili kredi kullandırdık. Aralık ayına geldik; bir de bakıyoruz ki krizin üç önemli nedeni olan kur istikrarsızlığı, OHAL ve FETÖ temizliği aynı şiddetle devam ediyor, ama bankalarda likidite tükenmiş. Batı’yla köprüleri attık da Rusya ile yol açamadık, Arap’lar bizi sevmiyor. Üstelik tüm bu halk dalkavukluğunun seçmenleri sevindirdiğine dair en ufak bir emare de yok. Her yoklamada AKP’yi %50 bulan anketörlere göre AKP yine %50, ama ötekilere göre partinin oyları %40’a düşmüş olabilir. Metal yorgunluğunun yerini troll bıkkınlığı aldı.

Aralık benim için derin düşünce ve 2018’i öngörme ayı. Bu tahminlerin hiç biri tutmaz belki, ama hiç de umurumda değil. Benimle alay edenler enformasyon pazarında arz-talep dengesinin nasıl oluştuğunu bir türlü anlamıyor. Biz hepimiz yazacağız ki, tüketici okuyup, gelecek hakkında etkin bir fiyatlama yapabilsin.

İlk tahminim çok basit. Eyy firmalar, 2018 özkaynak bulma yılı, krediye dayalı iş yapma modeli artık miadını doldurdu. Özkaynak bul ya öl! Daha da iyisi, değeri sıfırlanmadan elindeki şirketi sat ve BES al, bari hayatının son yıllarını köprü altında geçirme.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir