Atilla Yeşilada – Ekonomide erken boşalma sendromu

Atilla Yeşilada’nın bugünkü yazısı

İnsanoğlunun davranışları çoğunlukla kestirilemez, bazen de bir laboratuar faresinin deney dehlizinde peynire koşması kadar sıkıcı bir rutine sahip. Dikkat ederseniz insanoğlu diyorum, çünkü insankızı beni ilmi araştırma sahamın dışındadır. 13 yaşından beri bu türle çok yakından ilgileniyorum, hala hakkında tek bir şey öğrenebilmiş değilim.

Kestirilebilirlik, akçeli konularda %100. İnsanoğlu tarihin her aşamasında açgözlülüğün kurbanı olmuş. Zaten bu yüzden komünizm gibi insanca bir ideolojiyi faşizme çevirip berbat ettik, kapitalizme methiyeler düzüp zulüm altında eziliyoruz.

Geçen sene ortasından beri Bitti-coin ve sanal paralarda balon vardır diyorum, sosyal medyada binlerce bahane bulundu, sonunda milletin elinde patladı. Şimdi tahvil balonu var sırada, o da uzun vadeli tahvil tutanların elinde patlayacak ve yüz-göz dağılacak.

Bizim gibi ekonomi-finans arasında bir yerde sanat-bilim ve falcılık arasında bir düzlemde kehanet tellallığı yapanlar hemen her zaman zamanlamayı yanlış yapar, ama bu tespitlerde haksız olduğumuz anlamını taşımaz. Bir değer ölçümüz, metodolojimiz var, bu aşıldığında felaket kapıda demek. Ha bugün içeri girecek, ha yarın.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

“Atilla Yeşilada – Ekonomide erken boşalma sendromu” ile ilgili 1 yorum

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir