Osman Arolat – Kaleağası: Demokrasi halk için erdem ülke için küresel güç

Osman Arolat’ın bugünkü yazısı

TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası, Türkiye’nin başarı öyküsünde yer alacak unsurların içinde geliştirilen AB ilişkileri ve gelişen demokrasinin çok önemli olduğunun altını çizdi.
TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası Türkiye’nin ilgi çekici başarı öyküsünün neleri içermesi gerektiğini belirtirken, “Türkiye’nin güç kaynakları belli; demokrasi, hukuk devleti, makro ekonomik disiplin, eğitime özgür düşünce temelli yatırım, insan ve doğa odaklı toplumsal kalkınma anlayışı ile desteklenen büyüme, yatırım ortamı, girişimcilik eko-sistemi ve istihdam politikaları ve de milli menfaat çerçevesinde akıllı değerlendirilen bir AB entegrasyonu ve dünyaya açılım süreci” değerlendirmesini yapıyor. Kaleağası, AB konusuna değinirken şunları belirtiyor:

“-AB üyelik müzakereleri ile Türkiye’nin Avrupa değer ve standartlarına uyum süreci hızlanmış ve uluslararası siyasal ve ekonomik gücü yükselmişti. Bu durum, Türkiye’nin yatırım cazibesini de artırdı. Özellikle 2005-2008 döneminde Türkiye çok yüksek doğrudan yatırım oranlarına erişti. AB en önemli değer ortaklığıdır. En önemli yatırım, ticaret, turizm, teknoloji, sosyal kalkınma iş birliği ve mevzuat standardı kaynağımızdır. https://www.dunya.com/kose-yazisi/kaleagasi-demokrasi-halk-icin-erdem-ulke-icin-kuresel-guc/402144

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir